Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση Δεμουρτζίδη - Τσιρώνη για περιβαλοντολογικά θέματα του Δήμου Παύλου Μελά


Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης πραγματοποίησε επίσκεψη την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη και τους συνεργάτες του. Μια συνάντηση ενημέρωσης του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Αθανάσιου Λαζαρίδη με τον Υπουργό, για περιβαλλοντικά θέματα του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για το πρόσφατο Ψήφισμα και την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ευκαρπίας.
Κυρίαρχα θέματα συζήτησης ήταν τα εξής:

1.Η υλοποίηση του νέου ΕΣΔΑ μέσα από τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων με έργα μικρής κλίμακας και εμβέλειας δίνοντας έμφαση στην ορθή διαχείριση αποβλήτων.
2.Ο νέος ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας και το θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας
3.Η αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο Δήμος Παύλου Μελά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη χορήγηση άδειας καύσης απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων στην ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.
4.Η χρόνια περιβαλλοντική υποβάθμιση του Δήμου Παύλου Μελά με την συσσώρευση αρνητικών δράσεων.
5.Οι δυσκολίες χωροθέτησης Πράσινων Σημείων λόγω χρήσεων γης.
6.Το εγκαταλελειμμένο εργoστάσιο Χίτζου και η αδυναμία των ιδιοκτητών να ανταπεξέλθουν στο καθαρισμό του χώρου από τα επικίνδυνα μπάζα και τις σπασμένες πλάκες αμιάντου.
7.Το χρόνιο πρόβλημα με τα καταπατημένα δημοτικά οικόπεδα και η χρέωσή τους.
8.Η υπόθεση του οικοπέδου της πρώην βιομηχανίας γάλακτος ΑΓΝΟ.
9.Η παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών στα προγράμματα ΄΄Βιοκλιματική Αναβάθμιση Νεόκτιστων Σταυρούπολης΄΄ και ΄΄Δασοκομικοί Χειρισμοί΄΄ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των συχνών αλλαγών στη νομοθεσία αλλά και τη γραφειοκρατία μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τα προς επίλυση περιβαλλοντικά θέματα του Δήμου Παύλου Μελά και δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει από τη θέση που βρίσκεται για την όσο το δυνατόν επαρκέστερη διευθέτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: