Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Champions League: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων


Δημήτρης Βαρσάνης 

Σήμερα και αύριο διεξάγονται οι τελευταίες αγωνιστικές στους ομίλους του Champions League. Σε μερικούς έχουν κριθεί σχεδόν τα πάντα, σε άλλους το μόνο που απομένει είναι η κάτοχος της τρίτης θέσης που οδηγεί στα νοκ - άουτ του Europa League, ενώ σε πέντε ομίλους ένα και δύο εισιτήρια για τους "16" της διοργάνωσης παραμένουν ακόμα άθικτα.



Πρώτος όμιλος

Real Madrid: Έχει προκριθεί ως νικήτρια του ομίλου
PSG: Έχει περάσει ως δεύτερη
Shakhtar Donetsk: Θα πάει στους "32" του Europa League εφόσον φέρει το ίδιο τουλάχιστον αποτέλεσμα με τη Malmo. Οι Ουκρανοί ταξιδεύουν στη Γαλλία για να αντιμετωπίσουν την PSG.
Malmo: Πρέπει να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Shakhtar για να πάει αυτή στο Europa League, κάτι το οποίο είναι εντελώς χλωμό μιας και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Real Madrid.



Δεύτερος όμιλος
Wolfsburg: Χρειάζεται ένα βαθμό στην έδρα της με τη Manchester United για να προκριθεί. Ακόμη, θα περάσει και με ήττα αν η PSV δεν κερδίσει τη CSKA.
Manchester United: Πρέπει να κερδίσει στη Γερμανία τη Wolfsburg για να εγγυηθεί η θέση της στους "16".  Αν φέρει ισοπαλία με τους Γερμανούς τότε θα αποκλειστεί αν η PSV κερδίσει τη CSKA. Τώρα αν χάσουν οι "μπέμπηδες" θα πρέπει να ελπίζουν σε νίκη των Ρώσων αλλιώς θα αποκλειστούν.
PSV Eindhoven: Κερδίζει τη CSKA και περνάει στον επόμενο γύρο ότι και να γίνει στο Wolfsburg - Manchester United. Μπορεί επίσης να προκριθεί και με ισοπαλία μόνο όμως αν χάσει η Manchester United.
CSKA: Δεν έχει καμία ελπίδα να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, ωστόσο θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για τον "υποβιβασμό" της στο Europa League. Αυτό θα γίνει μόνο αν κερδίσει τη PSV στην Ολλανδία καθώς στην ισοβαθμία υπερτερεί έχοντας φέρει καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια.



Τρίτος όμιλος
Benfica: Έχει προκριθεί και θα τερματίσει στη πρώτη θέση του ομίλου αν πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία στην έδρα της έναντι της Atletico Madrid.
Atletico Madrid: Έχει περάσει και θα τερματίσει στη πρώτη θέση του ομίλου αν κερδίσει την Benfica στη Πορτογαλία.
Galatasaray: Και η ισοπαλία θα της είναι αρκετή απέναντι στην Astana για να συμμετάσχει στους "32" του Europa League.
Astana: Πρέπει να βγάλει διπλό στη Κωνσταντινούπολη για να πάει στους "32" του Europa League.



Τέταρτος όμιλος
Juventus: Χρειάζεται ένα βαθμό για να τερματίσει στη κορυφή του ομίλου.
Manchester City: Έχει προκριθεί ήδη, όμως για να τερματίσει πρώτη πρέπει να κερδίσει τη Gladbach στην έδρα της και να χάσει η Juventus από τη Sevilla.
Gladbach: Πρέπει να κερδίσει στην Αγγλία τη Manchester City για να θεωρείται σίγουρη στους "32" του Europa League.
Sevilla: Πρέπει να κερδίσει στην έδρα της τη Juventus και να μην καταφέρει το ίδιο η Gladbach στο Manchester για να πάρει τη τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ τους οι Ισπανοί υπερτερούν.



Πέμπτος όμιλος
Barcelona: Πέρασε στην επόμενη φάση ως πρώτη
Roma: Προκρίνεται με νίκη επί της BATE από τη στιγμή που υπερτερεί έναντι της Bayer Leverkusen στην ισοβαθμία. Η ισοπαλία θα είναι επίσης αρκετή αν οι Γερμανοί δεν κερδίσουν τη Barcelona.
Bayer Leverkusen: Μόνο νίκη θέλουν οι "ασπιρίνες" για να τους απομείνει οποιαδήποτε ελπίδα πρόκρισης. Αν κερδίσουν θα πρέπει να ελπίζουν ότι οι Ρωμαίοι δεν θα νικήσουν αντίστοιχα τη BATE.
BATE Borisov: Αν νικήσει τη Roma στο Olimpico και η Leverkusen δεν κερδίσει τη Barcelona, τότε οι Λευκορώσοι θα περάσουν ως δεύτεροι.


Έκτος όμιλος
Bayern Munich: Έχει περάσει στην επόμενη φάση ως πρώτη.
Ολυμπιακός: Χρειάζεται ένα βαθμό για να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Ακόμη και μια ήττα με 1-0 ή 2-1 θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα νοκ - άουτ χάρη στα εκτός έδρας γκολ.
Arsenal: Όχι μόνο πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει και να το κάνει με δύο γκολ διαφορά, ή με ένα γκολ εφόσον το εύρος της νίκης είναι 4-3 και μεγαλύτερο από αυτό. Αν η Arsenal κερδίσει με 3-2 τώρα στην ισοβαθμία, η Arsenal θα περάσει έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Dinamo Zagreb: Έχει αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις.



Έβδομος όμιλος
Chelsea: Και ο ένας βαθμός θα της κάνει για να περάσει στον επόμενο γύρο. Σε περίπτωση ήττας θα θέλει μη νίκη της Dynamo επί της Maccabi, ενώ αν θέλει να περάσει ως πρώτη πρέπει να κερδίσει. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας η Chelsea έχει μηδέν στη διαφορά τερμάτων.
Dynamo Kiev: Η νίκη επί της Maccabi στην έδρα της θα της δώσει τη πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως και τη πρωτιά αν δεν υπάρξει νικητής στο Chelsea - Porto. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας η Dynamo έχει διαφορά τερμάτων +1.    
Porto: Πρέπει να κερδίσει τη Chelsea ή να μην νικήσει η Dynamo τη Maccabi. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας η Porto έχει στη διαφορά τερμάτων -1.
Maccabi Tel Aviv: Έχει μείνει έξω από όλες τις διοργανώσεις.



Όγδοος όμιλος
Zenit: Προκρίθηκε ως πρώτη στον επόμενο γύρο.
Gent: Μια νίκη στην έδρα της επί της αδιάφορης Zenit και θα εξασφαλίσει τη θέση της στους "16" του Champions League. Διαφορετικά μπορεί να περάσει ακόμα και αν χάσει εφόσον δεν κερδίσει η Valencia τη Lyon, καθώς οι Βέλγοι υπερτερούν στα εκτός έδρας γκολ στην ισοβαθμία.
Valencia: Πρέπει να κερδίσει στο Mestalla τη Lyon και να ελπιζει να χάσει βαθμούς η Gent απέναντι στη Zenit.
Lyon: Δεν μπορεί να συνεχίσει σε οποιαδήποτε διοργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: