Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές στην Δυτική Θεσσαλονίκη


Τ’ άκουσε και φέτος ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα… κάλαντα από μικρούς και μεγάλους συνδημότες και μέλη τοπικών, πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι τίμησαν με χαρά την παράδοση της παραμονής των Χριστουγέννων.


Από νωρίς το πρωί στο δημαρχείο ακούγονταν κυρίως παιδικές φωνές να ψάλλουν στα μέλη της δημοτικής αρχής το «Καλήν ημέραν άρχοντες», κρατώντας τα μουσικά τους τρίγωνα, με φωτεινά χαμόγελα και βλέμματα, που γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία τις καρδιές μας.


Μεταξύ άλλων, τα κάλαντα έψαλαν στο δήμαρχο, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Τάσου Τσακιρίδη και της προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών Ειρήνης Καγιαμπίνη, οι νέοι της Υπηρεσίας Ατόμων με Αναπηρία της Δ.Ε. Συκεών, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές τους. Μάλιστα, τού πρόσφεραν ένα ημερολόγιο τοίχου δικής τους κατασκευής και πολλά χαμόγελα.


Με ήχους και μελωδίες πλημμύρισε το δημαρχείο από την πολυμελή μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Μπουλούση, η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την περιοχή.


Με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο έψαλε τα κάλαντα στη δημοτική αρχή ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών με την πολυμελή χορωδία, ενώ πρόσφεραν ποντιακά κεράσματα και κρασί.

Εμφανώς συγκινημένος ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευτυχία, εκφράζοντας την ελπίδα το 2016 να είναι μια χρονιά δημιουργική, παραγωγική και ειρηνική που θα φέρει σε όλους, και ειδικά στα παιδιά, ό,τι επιθυμούν οι καρδούλες τους.


Με κάλαντα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και γιορτινή αύρα, γέμισε η ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο Παύλου Μελά το τριήμερο πριν τα Χριστούγεννα.

Τα κάλαντα στον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη έψαλαν πρόωρα την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 πλαισιωμένα από λαούτο, τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης (Σταυρούπολη, Ηλιούπολη, Νικόπολη), που συνοδεύονταν από τον Χoράρχη Βασίλη Κασούρα. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε υγεία και ευτυχία.


Ακολούθησαν τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά, που συνοδεύονταν από τις μητέρες τους και την Κοινωνική Λειτουργό Παρασκευή Σιμηχανίδου και με τις φωνούλες και τα γέλια τους μετέδωσαν το χριστουγεννιάτικο κλίμα στους μεγαλύτερους.

Την ίδια μέρα, μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, συνοδευόμενοι από τον Υποδιευθυντή του σχολείου και Δημοτικό Σύμβουλο Αβραάμ Κωτσίδη, τη Μουσικό Πηγή Ζωή Σωτηρίου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Αντιπρόεδρο Γρηγόρη Κυρπιζλίδη, έψαλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο. Παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Καρατζούνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μιχάλης Χριστοδούλου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αθανάσιος Λαζαρίδης.


Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, το έναυσμα για καλά Χριστούγεννα έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης που επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο με τον Διευθυντή του σχολείου Ευστράτιο Μαυρίδη και τη Μουσικό Νικολέτα Γκούντα.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο στους μικρούς επισκέπτες και πρόσφερε σε όλους εορταστικά γλυκίσματα και δώρα.


Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, μέλη των Ακριτών του Πόντου αρχικά και έπειτα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, με παραδοσιακές ενδυμασίες και τους ήχους της λύρας και του νταουλιού, έψαλαν τα κάλαντα στην ποντιακή διάλεκτο στον Δήμαρχο Δημήτριο Δεμουρτζίδη, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια που ως μέλος της Ένωσης Ποντίων έψαλε ποντιακά κάλαντα. Με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές των δύο ποντιακών συλλόγων και τους συνοδούς τους, ο Δήμαρχος και το προσωπικό του Δήμου Παύλου Μελά αντάλλαξαν ευχές και κεράσματα. Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Πάντσης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αθανάσιος Λαζαρίδης.




Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, φωτεινά χαμόγελα και χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισε το δημαρχείο στο Πανόραμα τις παραμονές των Χριστουγέννων, καθώς τοπικοί σύλλογοι, σχολεία και χορωδίες έσπευσαν –ως είθισται το έθιμο- να ψάλουν τα κάλαντα στον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.


Την παραμονή (Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου) «ποδαρικό» στο δημαρχείο στο Πανόραμα έκαναν από νωρίς το πρωί τα μέλη της τοπικής Ένωσης Ποντίων. Παιδάκια ντυμένα με τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές στολές τους, έψαλαν τα κάλαντα στην ποντιακή διάλεκτο υπό τη συνοδεία λύρας και στη συνέχεια τα μέλη της Ένωσης αντάλλαξαν θερμές ευχές με τον δήμαρχο ο οποίος τους χάρισε έναν αντίτυπο του πρώτου ιστορικού λευκώματος του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Ακολούθησαν οι Πρόσκοποι Πανοράματος και η δημοτική Φιλαρμονική μπάντα που έψαλλαν τα κάλαντα στο δημαρχείο και αντάλλαξαν ευχές με τον δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τους δημοτικούς υπαλλήλους.


 Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στο δημαρχείο και τις προηγούμενες μέρες ενόψει της έλευσης των Άγιων Ημερών. Τα κάλαντα έψαλλαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα του δήμου Γιάννη Τολίδη και του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γεώργιος Κεδίκογλου μεταξύ άλλων η Παιδική Χορωδία Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος», το 1ο ΕΕΕΚ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 3ο Δημοτικό σχολείο Πυλαίας κλπ.

 Σε μήνυμα του με την ευκαιρία των Χριστουγέννων ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνει: «Κάθε χρόνο μαζί με την έλευση του Θεανθρώπου έρχεται και η ελπίδα για καλύτερες μέρες. Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι, ως πολίτες και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει σημασία να διατηρούμε την αισιοδοξία και την πίστη μας ότι θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι οι Άγιες Μέρες που έρχονται να φέρουν υγεία και ευτυχία στην ταλαιπωρημένη ελληνική οικογένεια και ο καινούργιος χρόνος να είναι γεμάτος όμορφες στιγμές. Να μην αποξενωθούμε, αλλά να παραμείνουμε αλληλέγγυοι ο ένας προς τον άλλο και σύντομα να  επανέλθει το χαμένο χαμόγελο στα χείλη όλων…».


Με τα παραδοσιακά κάλαντα και με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισε από νωρίς σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.



Την αρχή έκαναν όπως κάθε χρόνο τα παιδιά –οι μικροί μας δημότες–, ακολούθησε η καλλίφωνη χορωδία του 4ου ΚΑΠΗ Ευόσμου, ιδιαίτερα παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη νότα έδωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με πρώτο τον Σύλλογο Βρακοφόρων Μακεδονίας, ακολούθησε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου, ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου « Παναγία η Κρεμαστή» και ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού.

Η Φιλαρμονική Ελευθερίου Κορδελιού ολοκλήρωσε τη γεμάτη ήχους και χρώματα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Δημαρχείου, παιανίζοντας όμορφες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.


Μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας και η Διοίκηση του Δήμου υποδέχθηκαν τους καλαντιστές ανταλλάσοντας με όλους ευχές για υγεία, πρόοδο και αισιοδοξία.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες ήταν τα κεράσματα που προσφέρθηκαν εν αφθονία σε όλους, ολοκληρώνοντας το εορταστικό σκηνικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: