Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Η.Π.Α.: Δεν θέλουν οι Αμερικανοί ειδικοδυναμίτες γυναίκες στις μονάδες τους


H πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικανικού πενταγώνου να ανοίξει όλες τις μάχιμες ειδικότητες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και στις γυναίκες και παράλληλα, η επιτυχής ολοκλήρωση του Σχολείου των Army Rangers απο τρεις γυναίκες, ήταν δύο γεγονότα που χαιρετίστηκαν  απο την αμερικανική κοινωνία και ήταν μια απο τις κύριες πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα. Όμως μια έρευνα έρχεται να δείξει πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει και την καλύτερη αποδοχή απο τα ίδια τα στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε απο την Rand Corp σε περίπου 7.600 στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων διαπίστωσε ότι το 85 τοις εκατό δεν θέλουν οι γυναίκες να υπηρετούν στους Navy SEALs, Delta Force και άλλες τέτοιες μονάδες. Μάλιστα, το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων στελεχών αντιτίθενται με την παρουσία γυναικών στις μονάδες τους. Περισσότερο από το 80 τοις εκατό είπαν οι γυναίκες δεν είναι αρκετά, σωματικά, κατάλληλες για αυτές τις θέσεις και το 64 τοις εκατό είπαν ότι οι γυναίκες δεν είχαν την ψυχική αντοχή που απαιτείται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που υπάρχει ανάμεσα στους ειδικοδυναμίτες για το θέμα είναι το σχόλιο που έγραψε ένας απο τους ερωτηθέντες στο ερωτηματολόγιο της έρευνας, ο οποίος αναφέρει πως: «Είμαι 127 κιλά με πλήρη εξοπλισμό και αναμένω σε περίπτωση τραυματισμού μου ότι ο καθένας οτι ο καθένας απο την ομάδα μου θα μπορούσε, όχι να με κουβαλήσει αλλα τουλάχιστον να με σύρει έξω από την ζώνη μάχης. Μια γυναίκα 58 κιλών σίγουρα δεν θα μπορεί να το κάνει. Δεν με ενδιαφέρει πόσες ώρες περνάει στο γυμναστήριο. Μήπως περιμένουν οι άνδρες να μην τραυματίζονται και να μην αιμορραγούν επειδή μια γυναίκα δεν θα μπορεί να τους καλύψει ή να τους απομακρύνει;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: