Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Crimson Shield»: Άσκηση πολιτικής προστασίας με θέμα την αντιμετώπιση τρομοκρατικής ενέργειας και την συμμετοχή του Βρετανικού στρατού


Το 1ο τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Anglian, η Μητροπολιτική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λονδίνου και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Του Λονδίνου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους απέναντι σε αποτελέσματα που προκλήθηκαν απο σοβαρές τρομοκρατικές πράξεις.

Η προγραμματισμένη άσκηση, με την κωδική ονομασία «Crimson Shield», περιελάμβανε ένα δραματικό σενάριο που περιελάμβανε  ενός σοβαρού περιστατικού, εμπεριέχοντας κάθε πτυχή των πολλαπλών εκτάκτων αναγκών που θα προκείψουν μετά απο ένα τρομοκρατικό επεισόδιο στο Royal Artillery Barracks, Repository Road, στο Woolwich. Η άσκηση οργανώθηκε ως μέρος του συνεχιζόμενου σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης και δεν ήταν σε απάντηση σε μια συγκεκριμένη απειλή.


Οι σχεδιαστές της άσκησης είχαν κάνει τα πάντα για να κάνουν την εκπαίδευση όσο πιο ρεαλιστική και προκλητική γινόταν φέρνοντας ακόμη και έναν επαγγελματία θεατρικό make up artist για να βάψει σωστά τα «θύματα» της τρομοκρατική;ς επίθεσης.

Ο Λοχαγός Adam Peters ήταν ο υπεύθυνος διοικητής για το Βασιλικό σύνταγμα Anglian στη άσκηση και δήλωσε πραγματικά εντυπωσιασμένος από το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκαν οι στρατιώτες του στην συνεργασία τους με τις άλλες υπηρεσίες σε ένα όχι και τόσο πολεμικό επεισόδιο.


«Ασκήσεις όπως αυτή δοκιμάζουν τις δυνατότητές μας έτσι ώστε να είμαστε σε καλύτερη θέση να ανταποκριθούμε όταν πρέπει σε παρόμοια πραγματικά γεγονότα. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ένα ρεαλιστικό σενάριο και  ο καθένας έκανε φανταστική δουλειά και ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Νομίζω ότι το κοινό μπορεί να έχει τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε κατάλληλα σε παρόμοια πραγματικά περιστατικά Νιώθω πολύ πιο ασφαλής πλέον στο Λονδίνο μετά απο αυτή την άσκηση », είπε ο κ. Peters.

Η άσκηση είναι μια από τις  πολλές που έχουν προγραμματιστεί για να εξασφαλιστεί η διακλαδικότητα και η συνεννόηση όλων των απαιτούμενων φορέων.


Ο Λοχαγός  Adam Peters ενώ συνεννοείται με την υπεύθυνη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: