Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι νέοι μαυροσκούφηδες της Εθνικής Φρουράς


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή αποφοίτησης των νέων Μαυροσκούφηδων της 2015 Β΄ ΕΣΣΟ, και τους απένειμε τα Μαύρα Μπερέ.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη τους νέους Μαυροσκούφηδες για την επιτυχή εκπλήρωση της εκπαίδευσής τους στο όπλο των Τεθωρακισμένων, ένα όπλο απαιτητικό, όπως είπε, που απαιτεί συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση.

Όσο συντηρείται η ανωμαλία και ο αναχρονισμός της κατοχής εδαφών μιας ευρωπαϊκής χώρας, σημείωσε ο κ. Υπουργός, η Εθνική Φρουρά οφείλει και πρέπει να παραμένει η κατεξοχήν δύναμη αποτροπής κάθε απειλής. Και η Εθνική Φρουρά, τόνισε εμφαντικά, πρώτιστα στηρίζεται στις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της.


Ο κ. Υπουργός ανέφερε, επίσης, πως ζούμε σε μια περιοχή ιδιαίτερης αστάθειας, κατά την οποία απαιτείται επαγρύπνηση. Οι απειλές στην εποχή μας δεν προέρχονται μόνο από κράτη. Είναι απαραίτητο να προετοιμαζόμαστε και να εκπαιδευόμαστε, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και νέες, ασύμμετρες απειλές. Απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία, τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, τον κυβερνοπόλεμο.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι νέοι Μαυροσκούφηδες θα ανταποκριθούν πλήρως στην αποστολή τους και θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που η πολιτεία έχει εναποθέσει σε αυτούς.

Τέλος, ο κ. Υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς οι οποίοι, όπως είπε, είναι αυτοί που καλλιεργούν το φρόνημα, την αγάπη προς την πατρίδα και το αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει τους εθνοφρουρούς μας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή τελετή αποφοίτησης αριθμός γονέων απένειμε συμβολικά μαύρα μπερέ σε νέους Μαυροσκούφηδες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: