Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Αποκαλυπτήρια Μνημείου προς τιμήν του Επισμηναγού Αντρέα Παπασωζόμενου


Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης τέλεσε χθες στον Αστρομερίτη, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Επισμηναγού Αντρέα Παπασωζόμενου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, στη διάρκεια άσκησης με ελικόπτερο τύπου ΜΙ-35, στο χωριό Αγία Μαρινούδα στην Πάφο, στις 5 Ιουλίου 2006.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι η προσφορά του Επισμηναγού Αντρέα Παπασωζόμενου που σφραγίστηκε με τον τραγικό του θάνατο ως συμβόλαιο τιμής με την πατρίδα, θα παραμείνει ως ιερή παρακαταθήκη για όλους μας. Παρακαταθήκη, όπως είπε, που μας καλεί σε εγρήγορση, πίστη στο καθήκον και συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση της πατρίδας μας, την απαλλαγή από την κατοχή και την ανατροπή του διχοτομικού στάτους κβο. Εδώ, στην ακριτική γη του Αστρομερίτη, ανέφερε ο κ. Φωκαϊδης, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται κανείς έντονα το αποτύπωμα και ζωντανή την αίσθηση της κατοχής και της διαίρεσης της πατρίδας.


Τελειώνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε όπως το μνημείο αποτελέσει φωτεινό φάρο που θα συντηρεί αναμμένη τη φλόγα της φιλοπατρίας και της αγωνιστικότητας και θα θυμίζει για πάντα την έννοια του χρέους και του καθήκοντος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: