Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΣΑΕ - ΣΕΕΔΑ - 35 ΜΚ: Συνεκπαίδευση στην ατομική τακτική


Την Kυριακη 17 Σεπτεμβρίου Ομάδες του Συλλόγου Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων και του Συλλόγου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής καθως και αντιπροσωπεία της 35ης ΜΚ συνεκπαιδεύτηκαμε σε αντικείμενα ατομικής τακτικής οπλίτη, θέσεων βάλλοντος και βασικών άρχών σύστασης, οργάνωσης και εκτέλεσης ελιγμών περιπόλου μάχης.


Η συνεκπαίδευση ξεκίνησε αρχικά με την πρώτη εκπαιδευτική φάση (crawl phase) κατα την οποία οι εκπαιδευτές εξήγησαν με απλά λόγια την χρήση και συντήρηση του ατομικού οπλισμού καθώς και τις σωστές θέσεις του σώματος κατα την βολή. Κατα την δεύτερη φάση (walk phase) κατα την οποία ο καθένας άρχισε να εφαρμόζει κατα μόνας αλλα και ανα ομάδες τις παραπάνω οδηγίες αλλα πάντα υποστηριζόμενος και καθοδηγούμενος απο τους εκπαιδευτές. Κατα το τέλος της εκπαιδευτικής ημέρας και όταν όλοι οι έφεδροι είχαν πλέον εφαρμόσει ορθά την πρακτική άσκηση, μπήκανε δυναμικά στην ταχύρυθμή τρίτη φάση (run phase) κατα την οποία το μεικτό τμήμα έδωσε “εξετάσεις” περνώντας μέσα απο ένα σενάριο μάχης το οποίο είχε “αντίπαλο” και χρήση πυρών airsoft. Η τελική αυτή φάση ήταν και η πλέον δυσκολη καθώς έπρεπε να εφάρμόσουν όλα τα παραπάνω αντικείμενα αλλά υπο συνθήκες έντονης ψυχολογικής πίεσης, ζέστης και σωματικής καταπόνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή: «Στο τέλος της συνεκπαίδευσης είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να διεξάγουμε σε συναδελφικό κλίμα μια σύντομη απενημέρωση κατα την οποία ακούστηκαν θετικά σχόλια αλλα και σημεία τα οποία χρειάζομαστε επιπλέον βελτίωση ήτε σε ατομικό ήτε σε ομαδικό επίπεδο. Έτσι, κουρασμένοι αλλα με έκδηλη ικανοποιήση αποχωρήσαμε απο το πεδίο με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε και πάλι στο βουνό αφού όλοι πλέον γνωρίζουμε οτι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης»





Δεν υπάρχουν σχόλια: