Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Αποφοίτησε η πρώτη γυναίκα αξιωματικός του Σώματος των Αμερικανών πεζοναυτών


Αποφοίτησαν την Δευτέρα, 26/9/2017, οι 88 αξιωματικοί - πεζοναύτες απο τους 131 που δήλωσαν αρχικά συμμετοχή στο Σχολείο αξιωματικών του σώματος των πεζοναυτών των ΗΠΑ (Infantry Officer Course). Ανάμεσα στους 88 αποφοιτήσαντες ανθυπολοχαγούς είναι και η πρώτη γυναίκα αξιωματικός του σώματος, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Το σχολείο αξιωματικών του σώματος των πεζοναυτών είναι ένα έντονο σχολείο του σώματος το οποίο πρέπει να περάσουν όλοι οι αξιωματικοί πεζικού και πληροφοριών οι οποίοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν στων Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Διαρκεί 13 εβδομάδες και μεσα σε ένα έντονο και υψηλών απαιτήσεων περιββάλον οι νέοι ηγήτορες των Αμερικανών πεζοναυτών εκπαιδεύονται και αξιολογούνται σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την τακτικές αμέσου αντιδράσεως περιπόλου, συλλογή πληροφοριών, έκδοση τελικής διαταγής, μεταφορά τραυματία, ατομική τακτική, επικοινωνίες, διεξαγωγή ανταρτοπολέμου, περιπολιών, αντι-ανταρτοπόλεμος.



Αξίζει να σημειωθεί, πως απο το 2015, οπότε και επετράπει η είσοδος γυναικών σε όλες τις μάχημες ειδικότητες, μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο σχολείο είχαν δηλώσει υποψηφιότητα 30 γυναίκες αξιωματικοί. Μ ετην συγκεκριμένη περίπτωση να ειναι η πετυχημενη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: