Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Phoenix Rising FC


Δημήτρης Βαρσάνης


Μένοντας στην Αμερική μετά την αναφορά μας στο Πόρτλαντ τη περασμένη εβδομάδα, σήμερα θα εξετάσουμε τα χαμηλά στρώματα της Αριζόνα που είναι γνωστά ως Phoenix Rising FC.


Ένα νέο όνομα εγκρίθηκε από το κλαμπ στα τέλη του περασμένου έτους και αναγνωρίζεται σε μια πολύ μικρή περιοχή του χώρου του. Η επιλογή ενός σήματος που μοιάζει με ασπίδα είναι μια αναφορά στις Ευρωπαϊκές διαδρομές του αθλήματος, όπου οι ασπίδες είναι συνηθισμένες στη φανέλα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτό από μόνο του είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, όπου οι ασπίδες στο πεδίο της μάχης θα βοηθούσαν να διακρίνουν τον φίλο από τον εχθρό. Αλλού το σήμα συνδυάζει το λογότυπο της πόλης του Φοίνιξ με μια μπάλα ποδοσφαίρου για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό κόκκινο σύμβολο για τους παίκτες που το φορούν υπερήφανα την ημέρα του αγώνα.



Η ομάδα παίζει σήμερα στη δεύτερη κατηγορία της Αμερικανικής ποδοσφαιρικής πυραμίδας όμως έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Αυτό συμπυκνώθηκε από το γεγονός ότι ο πρώην θρύλος της Chelsea και της Ακτής του Ελεφαντοστού Didier Drogba προσχώρησε στο σύλλογο, ενώ προηγουμένως άνηκε στο δυναμικό της ο πρώην άσσος της Chelsea και της Manchester City Shawn Wright - Phillips και ο πρώην αμυντικός της Newcastle Peter Ramage. Μάλιστα ο Drogba αγόρασε και μετοχές του συλλόγου καθιστώντας τον τον πρώτο παίκτη - ιδιοκτήτη στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ένα άλλο αξιοσημείωτο κεφάλαιο σε μια ήδη περίφημη καριέρα.


Η πόλη ονομάστηκε Φοίνιξ ως μια νέα πόλη που θα μπορούσε να ξεφύγει από τα ερείπια ενός πρώην πολιτισμού που πέθανε πολλούς αιώνες νωρίτερα. Τώρα η ποδοσφαιρική ομάδα ελπίζει να αναδυθεί και να κατακτήσει το άθλημα στις ΗΠΑ. Μόνο ο χρόνος θα μας πει πόσο ψηλά θα πετάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: