Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Δ΄ Σώμα Στρατού: Εκδήλωση προς Τιμήν των Εθνοφυλάκων και των Εφέδρων


Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού, ημερίδα με αντικείμενο την συμβολή των Εθνοφυλάκων και των Εφέδρων στις δραστηριότητες του Σώματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Εθνοφύλακες και Έφεδροι βραβεύθηκαν για την προσφορά τους, από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο εκτός από την στρατιωτική ηγεσία και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των πολιτικών κομμάτων τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο κ. Κώστας Σύψης, Γενικός και Οικονομικός Διευθυντής των ΑΝ.ΕΛ. συνοδευόμενος από την κ. Χρύσα Ούτση, περιφερειακή εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Παρών ήταν και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμον.

Ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ αναφέρθηκε στον θεσμό της Εθνοφυλακής, τονίζοντας ότι «ο Έφεδρος και ο Εθνοφύλακας αποτελούν την απτή απόδειξη του ψυχικού μεγαλείου του Έλληνα και της ανιδιοτελούς προσφοράς του προς την πατρίδα, ενώ συγχρόνως διατηρούν τον άρρηκτο δεσμό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) με την κοινωνία». Επίσης ο στρατηγός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την επιμονή των Εθνοφυλάκων να αφιερώνουν από τον λιγοστό χρόνο που έχουν στις εκπαιδεύσεις της Κυριακής.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι:

Πρόεδρος ΣΕΑΝ Ξάνθης Ιωάννης Σπυριδόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΑΝ Ροδόπης Τσαρδακλής Αθανάσιος

Πρόεδρος ΣΕΝΑ Έβρου Κεμαλάκης Αντώνιος

Αντιπρόεδρος ΠΟΕΕΦΕΔ Τχης (ΠΖ) Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Πρόεδρος ΛΕΦΕΔ Ξάνθης Λχις (ΠΖ) Χρήστος Θεοδωρίδης

Πρόεδρος ΛΕΦΕΔ Ροδόπης Στρης (ΠΖ) Ευάγγελος Τσικόπουλους

Ανθυπολοχαγός Επιτροπίδης Νικόλαος (535Μ/Κ ΤΠ)

Εθνοφίλακας Λχίας Δημήτρης Σερλέτης

Εθνοφύλακας Λχίας Γεώργιος Κοντογιάννης

Εθνοφύλακας Λχίας Καρακατσάνης Θεόκλητος

Εθνοφύλακας Στρτης Παναγιώτης Γκουτιάκης

Εθνοφύλακας Στρτης Δημήτριος Λιανίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια: