Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Απόφοιτος του West Point, αξιωματικός του αμερικανικού στρατού και κομμουνιστής


Ο εικονιζόμενος είναι ο ανθυπολοχαγός δεύτερης τάξης, νεος απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής του West Point, Spenser Rapone ο οποίος έχει γίνει γνωστός τελευταία με δύο αναρτήσεις του στο Twitter όπου κατα την διάρκεια των τελετών αποφοίτησης του, τον περασμένο Μάιο του 2016, επιδεινύει, ένστολος την αγάπη του για τον ...κουμμουνισμό!

Στην μία φωτογραφία απεικονίζεται να εχει στο εσωτερικό του πηλίκίου του γραμμένη την φράση «Ο κουμουνισμός θα νικήσει» σηκωνοντας διακριτικά την αριστερή γροθιά του ενώ σε μια αλλη, επιδεικνύει με υπερηφάνια μπλούζα που απεικόνιζε τον Τσε Γκεβάρα την οποία την φορούσα κάτω απο την επίσημη στολή του, πολύ πιθανόν κατα την διάρκεια της τελετής αποφοίτησής του.

Το θέμα έχει κανει αίσθηση στις Η.Π.Α  με αποτέλεσμα η στρατιωτική σχολή του West Point να αναγκαστεί να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα δηλώνοντας ότι: «Η στρατιωτική σχολή του West Point επιδιώκει να μεταλαμπαδεύσει στους σπουδαστές της το σύνθημα της σχολής Τιμή, Καθήκον, πατρίδα και να εμπνεύση τους νεαρούς ηγήτορες να ζουν βάση των στρατιωτικών αξιών. Οι πράξεις του ανθυπολοχαγού Spenser Rapone δεν ανταποκρίνονται στο παραπάνω ήθος και τις αξίες της σχολής. Ως πρότυπα και ατομα εμπιστοσύνης της κοινωνίας μας οι αξιωματικοί πρέπει να ειναι παράδειγμα προς μίμηση και να αποφεύγουν να επιδεικνύουν ένστολοι τις πολιτικές τους πεπεοιθήσεις. Η διοίκηση της σχολής εξετάζει το όλο θεμα και θα βοήθησει τις αρμόδιες διοικητικες αρχές σε οποιοδήποτε θέμα».

Ο 25χρονος αξιωματικός φέρεται να είναι μέλος των δημοκρατικών σοσιαλιστών. Στο προφίλ του στο Twitter, όπου στην φωτογραφία προφίλ έχει βάλει την εικόνα του στρτηγού των βορείων κατα των αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, Γουίλιαμ Σέρμαν, ο οποίος δεν ηταν υπέρμαχος της φυλετικής ισότητας και ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ώς: στρατιώτης της αριστεράς και κομμουνιστής, έχει ανεβάσει post στο οποίο δηλώνει οτι οι συνάδελφοι και συμφοιτητές του είναι: λάτρεις του πολέμου και των μαχών.

Όπως και να εχει το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς έρχεται μαζί με το θέμα του σεβασμού στην σημαία και στον εθνικό ύμνο που έχει προκληθει στις ΗΠΑ απο την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά μερικών αθλητών.

Μερικές απο τις αντιδράσεις του κοσμου για την πράξη του νεαρού ανθυπολοχαγού του πεζικού, ο οποίος σκοπεύει να περάσει και πο το σχολείο των Ranger, μπορείτε να δειτε παρακάτω.









Δεν υπάρχουν σχόλια: