Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το 2ο μέρος του «ΙΩΝΑΣ 2014» της ΛΕΦΕΔ Χίου


Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 2ο μέρος του 1ου Αμφίβιου σχολείου «ΊΩΝΑΣ 2014» που πραγματοποιήθηκε απο τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων παραρτήματος Χίου (ΛΕΦΕΔ Χίου). Τα αντικείμενα τα οποία εξετάστηκαν αυτή την φορά ήταν οργάνωση επάκτιας οχυρωμένης θέσης,τρόπους συνεργασίας των αμυνωμένων δυνάμεων και μεθόδους διαφυγής, βίαιη διάβαση υδάτινου κωλύματος μετά από οργάνωση και στεγανοποίηση του εξοπλισμού καθώς, και τρόποι ασφάλισης της όχθης του υδάτινου κωλύματος, επίσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε μεθόδους εξόδου σε εχθρική ακτή με κυματισμό καθώς και τρόπους κολύμβησης και αυτοδιάσωσης εν ώρα επιχειρήσεων αλλα και διδάχθηκαν τρόπους συνεργασίας τακτικών αποβατικών δυνάμεων με τα ειδικά υποβρύχια τμήματα ανιχνευτών


Μάλιστα σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αποστολή των ομάδων Λ3 είναι να επιτηρεί την περιοχή (επάνδρωση τοποθεσίας ), να επιδιώκει την εμπλοκή της σε μάχη, την τήρηση της επαφής και με κάθε τρόπο τη φθορά της όποιας εχθρικής (αποβατικής )ενέργειας , ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το σύστημα ασφαλείας της Μονάδος ώστε να σπεύσει ενίσχυση με κινητή εφεδρεία (Λ 1) και να ενεργοποιηθούν ενέδρες περιοχής κλπ) παρά της καιρικές συνθήκες που άπαντες όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης, αδιαφόρησαν αλλά με αθλητικό πνεύμα και χαμόγελο τελείωσε η άσκηση.


Όπως τονίζει στην ίδια ανακοίνωση η Λέσχη: «Η σωματική κατάσταση επηρεάζει την πνευματική και αντίστροφα. Καλλιεργεί το πνεύμα, την οξυδέρκεια, την αντίληψη, τη φαντασία, την αυτενέργεια. Τα παραπάνω γίνονται πιο επιτακτικά σε μια εποχή εφησυχασμού και πνευματικής μονομέρειας που απορρέει από την προσκόλληση στην ειδίκευση.


Με την υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούμε στην παράλια σύντομα, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη, να επαναλάβoυμε τα σωστά και να επιβεβαιώσουμε το ρητό «Πολίτες - Οπλίτες για πάντα στη Ζωή – Πατρίδα, Θρησκεία Καθήκον και Τιμή» . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ !!! ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!».







Δεν υπάρχουν σχόλια: