Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά


Αφηγήσεις παραμυθιών, ζωγραφική με πολύχρωμους μαρκαδόρους, παιχνίδια με πλαστελίνες και χαρτόνια και χαριτωμένες κατασκευές απ’ τα χεράκια των παιδιών, περιλαμβάνουν οι δράσεις που έχουν προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών-Παιδικής Βιβλιοθήκης «Αντώνης Σαμαράκης».

Παράλληλα και με στόχο την προαγωγή της φιλαναγνωσίας από μικρή ηλικία, καθώς και την εξοικείωση των παιδιών με το χώρο της βιβλιοθήκης, δημιουργείται δωρεάν Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης. Η πρώτη συνάντηση των φίλων της Λέσχης θα γίνει την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, και μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Συντονίστρια θα είναι η φιλόλογος Σμαρώ Φιλιππίδου και για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι δράσεις που αφορούν μικρότερα παιδιά αρχίζουν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγεμα, με την εκδήλωση «Παραμύθια στη σειρά αγκαλιά με τα μωρά».

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 4 ετών, αλλά και στις μανούλες και τους μπαμπάδες τους. Θα διαβαστεί το τρυφερό παραμυθάκι «Ο Αιμίλιος και η Αμάντα φίλοι για πάντα» και η εμψυχώτρια Βάγια Βασιλειάδου θα εξηγήσει στα παιδιά πώς να φτιάξουν το δικό τους χάρτινο… ποντικάκι. Φτάνει μόνο να έχουν μαζί τους άσπρο χαρτόνι, ψαλίδι, μαρκαδόρους και κόλλα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η επόμενη δράση θα γίνει τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, με την αφήγηση της ιστορίας «Ο μυστήριος κύριος Ο» από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Μαρίνα Κούτρα. Θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με μαρκαδόρους και πλαστελίνες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να κάνουν προεγγραφή γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: