Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Manchester United - Chelsea(1-1)

Η χαμένη ευκαιρία της Chelsea και η κατάντια της Manchester United


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η Chelsea παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα όμως ο Jose Mourinho βλέπει τη τελευταία ισοπαλία στο Manchester ως μια τεράστια χαμένη ευκαιρία.

Το Σεπτέμβριο η Chelsea ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Manchester City και όταν επέστρεψε στα βορειοδυτικά να αντιμετωπίσει τη Manchester United έφυγε με το ίδιο αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη ισοπαλία αντικατοπτρίζει απόλυτα ότι είχαμε δει στο “Etihad” το περασμένο μήνα. Μετά από ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο οι “μπλε” κυριάρχησαν και ανταμείφθηκαν επάξια παίρνοντας το προβάδισμα.

Καθώς περνούσαν τα λεπτά όμως έδιναν χώρο στους γηπεδούχους για να τους πιέσουν και να φτάσουν σε μια δραματική ισοφάριση.


πέναντι στη Manchester City ήταν ο πρώην ήρωας της Frank Lampard που της στέρησε τη νίκη,αυτή τη φορά ήταν η αμφισβητούμενη προσπάθεια της τελευταίας στιγμής του Robin Van Persie. Δεν είναι η νομιμότητα του γκολ που θα πρέπει να αμφισβητηθεί αλλά οι συνθήκες που του παρουσιάστηκε η ευκαιρία για να το πετύχει. Ο Branislav Ivanovic αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 92’ όταν κρίθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης Phil Dowd ότι έκανε φάουλ πάνω στον Di Maria. Από εκείνο το φάουλ ο Ολλανδός δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία.

Το πρώτο θέμα της συνέντευξης Τύπου ήταν αναπόφευκτο με τον Jose Mourinho να λέει ότι:«Έχω έρθει σε πέντε συνεντεύξεις και στις πέντε η πρώτη ερώτηση είναι τα σχόλια μου σχετικά με τον διαιτητή. Και σας απαντώ συνέχεια ότι δεν έχω να πω τίποτα γιατί όταν σε πέντε συνεντεύξεις με ρωτάτε το ίδιο πράγμα δεν χρειάζεται να απαντήσω. Θέλω απλά να πω τα συναισθήματα μου για τον αγώνα και διαβάζοντας το παιχνίδι θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα φανταστικό δεύτερο. Το να έρχεσαι εδώ και να παίζεις με αυτό τον τρόπο σίγουρα δεν μας αφήνει ευχαριστημένους ο ένας βαθμός».


Ο Phil Dowd πρέπει να πούμε ότι συνολικά είχε ένα κακό παιχνίδι,πήρε μερικές αμφισβητούμενες αποφάσεις,ήταν ασυνεπής,τιμωρούσε κακώς και τις δύο ομάδες σε διάφορα σημεία του αγώνα και επηρέασε τη ροή του παιχνιδιού. Ωστόσο ο Mourinho προτίμησε να μη καταναλωθεί σε αυτή τη συζήτηση,όχι ότι φοβάται ένα πρόστιμο από τη FA αλλά για το τι θα σήμαινε αυτό για τους ποδοσφαιριστές του. Ο τεχνικός των “Μπλε” δεν ήθελε να κατηγορήσει κάποιον δημοσίως,όμως είναι φανερό ότι ήταν δυσαρεστημένος στα μαρκαρίσματα των αμυντικών του στη φάση του Van Persie.


Η συγκεκριμένη Manchester United που αντιμετώπισε δεν θυμίζει σε τίποτα με αυτή την εποχή του Sir Alex Ferguson. Αυτές τις μέρες είναι ένα διαφορετικό θηρίο που δεν μεταφέρει επ ουδενί τον ίδιο φόβο με τότε. Ο Van Gaal τη ξαναχτίζει όμως τώρα είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι με τη Chelsea. Οι πανηγυρισμοί των “Red Devils” στο τέλος του αγώνα επιβεβαιώνουν εν πολλοίς τα λεγόμενα μας.

Στις μέρες του Ferguson οι παίκτες του θα έπαιρναν τη μπάλα γρήγορα και θα την έστηναν στη σέντρα μιας και υπήρχε χρόνος ακόμα για μια ευκαιρία της ύστατης στιγμής,χθες όμως ο Van Persie και οι συμπαίκτες του προτίμησαν με τους πανηγυρισμούς τους να ξοδέψουν το χρόνο ώστε να εξασφαλίσουν την ισοπαλία,και όλα αυτά με τους φιλοξενούμενους να έχουν μείνει με παίκτη λιγότερο.


Στα προηγούμενα 90 λεπτά είδαμε τη Manchester United να κάνει επιθέσεις στην περιοχή της Chelsea με την ελπίδα παρά με τη προσδοκία και σπαταλούσε ευκαιρίες με τον τρόπο που το κάνουν οι κατώτερες ομάδες. Δεν υπήρχε κανένα πλάνο,καμία ηρεμία και η προσέγγιση της στο παιχνίδι τη θεωρούσες περισσότερο ως “ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Σύμφωνοι,η ομάδα του Van Gaal πήρε το βαθμό όμως το πέτυχε περισσότερο λόγω της αφέλειας της Chelsea παρά της δικής της ποιότητας. Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον αγώνα και δεν έπρεπε ποτέ να επιτρέψουν να κριθεί η αναμέτρηση από το σουτ του Van Persie. Ο Eden Hazard είχε τις δικές του ευκαιρίες να σκοράρει όπως και ο Ivanovic και ο Willian όμως τις πέταξαν στα σκουπίδια. Τελικά ο 36άχρονος Didier Drogba με μια κεφαλιά αλά Bayern Munich ήταν αυτός που σημάδεψε σωστά και κάλυψε εν μέρει το ανεπανάληπτο τετ - α - τετ που έχασε ο Hazard ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα.


Αυτό ήταν και το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο “Old Trafford” η Chelsea. Τη προηγούμενη χρονιά ο Mourinho κατηγορήθηκε για την υπερεκτίμηση του στην ομάδα του David Moyes παίζοντας προσεκτικά και με μόνο αυτοσκοπό να φύγει με τη λευκή ισοπαλία. Αυτή τη φορά οι ευθύνες πρέπει να πάνε στους παίκτες που δεν προσπάθησαν να καθαρίσουν το παιχνίδι. Μετά το γκολ του Drogba υπήρχε ένας υπαινιγμός ότι η ομάδα του Δυτικού Λονδίνου θα απελευθερωνόταν και θα έλεγχε τον αγώνα από εκεί και έπειτα. Όμως φαινόταν σαν να ήταν σίγουρη ότι ήδη είχε πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ο Mourinho γνωρίζει καλύτερα από όλους την ομάδα του και με η όχι τις αποφάσεις του διαιτητή να επηρεάζουν το αποτέλεσμα θα έπρεπε να ήταν πιο κυνική και πιο ψύχραιμη στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης. Ένα γεγονός που οι ομάδες του Ferguson παλιά ήταν γνωστές. Για καλή της τύχη η Chelsea νιώθει μερικώς απογοητευμένη με την χθεσινή ισοπαλία χάρης το δώρο που της έκανε η West Ham το Σάββατο κερδίζοντας την άμεση ανταγωνίστρια της Manchester City.

Μια νίκη για τη Chelsea θα σήμαινε ότι κλείνει τη πόρτα στους αντιπάλους της,ακόμα και αν είμαστε στα τέλη του Οκτώβρη. Τώρα όμως έχει μείνει μισάνοιχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: