Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Premier League

Η πείνα της Southampton για επιτυχίες δεν έχει τελειωμό


του Δημήτρη Βαρσάνη

Είναι δύσκολο να πεις πολλά πράγματα για αυτά που έγιναν στο St Mary’s το Σάββατο. Το βέβαιο είναι ότι οι οπαδοί της Southampton θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή το επιβλητικό 8-0 επί της Sunderland.

Όλοι οι οπαδοί μιας ομάδας που πληρώνουν καλά λεφτά για ένα εισιτήριο ελπίζουν να δουν τη παράσταση που έδωσαν οι “άγιοι” στο δικό τους κοινό. Ήταν σχεδόν πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό και το ακόμα πιο τρελό είναι ότι έμοιαζε με ένα παιχνίδι,το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί με το τρόπο που ήθελαν οι φιλοξενούμενοι καθώς οι “μαυρόγατες” είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά.


Μόλις όμως ο Santiago Vergini με ένα εκπληκτικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας δεν υπήρχε κανένα έλεος από το σύνολο του Ronald Koeman. Από εκείνη τη στιγμή η αναμέτρηση ήταν μονόδρομος και δεν έμοιαζε για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αγώνες της Premier League. Η εφευρετικότητα του Dusan Tadic προκάλεσε προβλήματα στη Sunderland. Ο Σέρβος κίνησε τα νήματα στη μεσαία γραμμή και εξόρισε τις αναμνήσεις από μια δύσκολη εβδομάδα με την Εθνική του ομάδα με τον ιδιοφυή τρόπο παιχνιδιού του. Η συγκομιδή του ενός γκολ και των τεσσάρων ασίστ ίσως να ήταν η καλύτερη επίδοση ενός παίκτη αυτό το Σαββατοκύριακο.


Ο καθένας χρειάζεται έναν φίλο και στη περίπτωση του Graziano Pelle έχει τον Tadic. Η εβδομάδα του Ιταλού επιθετικού συνολικά ήταν διαφορετική,σκοράροντας στο ντεμπούτο με την “Squadra Azzurra” πριν βγει ο παίκτης του μήνα το Σεπτέμβριο. Αυτό δεν ήταν αρκετό για τον όλο και πιο πεπεισμένο 29άχρονο επιθετικό,ο οποίος πρόσθεσε άλλα δύο γκολ (ίσως και τρία για μερικούς)στην τάχιστη άνοδο των στατιστικών του.


Μιλώντας για βραβεία του μήνα,στους προπονητές υποτίθεται ότι συνοδεύεται μια κατάρα που προβλέπει μια ύφεση στις ομάδες τους στον πρόσφατο νικητή. Αυτός ήταν ο Koeman που επάξια πήρε τη τιμητική διάκριση του Σεπτεμβρίου και μια μέρα μετά πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη νίκη με την ομάδα της Southampton στη Premier League. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οτιδήποτε αγγίζει ο Ολλανδός τεχνικός γίνεται χρυσός και μπορεί να συνεχιστεί για ακόμα αρκετό καιρό.

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε με ένα αποτέλεσμα σαν αυτό όμως ο Koeman και οι ποδοσφαιριστές του δεν πρόκειται να το κάνουν. Ο 51άχρονος τεχνικός δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι ότι:«Δεν ήταν όλα τέλεια,δεν ήμουν ευχαριστημένος στο πρώτο 20άλεπτο”. Παράλληλα και ο Pelle κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας ότι:”Δεν πήγαν όλα όπως θα ήθελα σήμερα,πρέπει να βελτιωθώ».

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι ένα τρομακτικό επίπεδο εστίασης και αν διατηρηθεί αυτή η στάση στο σύνολο της ομάδας θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε το πόσο καλά μπορεί να τα πάει αυτή η ομάδα. 

Από μια δύσκολη όπως διαφαινόταν το καλοκαίρι χρονιά η Southampton πρόκειται να έχει μια διασκεδαστική σεζόν,για ακόμα μια φορά. Ας απολαύσουμε τη κούρσα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: