Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η τελευταία νατοϊκή άσκηση για το φθινόπωρο έγινε στην Λετονία (φωτογραφίες)


Το διάστημα απο τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι της 5 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η τελευταία φθινοπωρινή άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη απο τότε που ξεκίνησε η ουκρανική κρίση, στην περιοχή του Adazi, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά απο την πόλη Riga, πρωτεύουσα της Λετονίας. Η νατοϊκή στρατιωτική άσκηση, με την ονομασία «Silver Arrow» είχε την συμμετοχή στρατιωτικών μονάδων απο τις Η.Π.Α, Μεγάλη Βρετανία, Λετονίας, Εσθονίας και Νορβηγίας με την εμπλοκή 2.000 στελεχών των συγκεκριμένων ενόπλων δυνάμεων.


Στόχος της άσκησης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων επι των στρατιωτικών ζητημάτων και τακτικών δογμάτων μεταξύ παλαιών και νέων ελών της βορειοαντλαντικής συμμαχίας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όλα τα μέλη.


Αντικείμενο της άσκησης, όπως γίνεται φανερό απο το φωτογραφικό υλικό, ήταν η παροχή στρατιωτική βοήθειας σε συμμαχική χωρά ενάντια στις δυνάμεις εισβολής μη χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ. Οι δυνάμεις της Νορβηγίας και της και της Εσθονίας είχαν τον ρόλο του «εχθρού» ενώ οι δυνάμεις της Λετονίας, Μεγάλης Βρετανίας και Η.Π.Α τον ρόλο των «φίλων».












Δεν υπάρχουν σχόλια: