Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η Nicola Sturgeon θα είναι η Margaret Thatcher της Σκωτίας;


Μετά την παραίτηση του Alex Salmond λόγω του αρνητικού αποτελέσματος του σκωτσέζικου δημοψηφίσματος της 18ης Σεπτεμβρίου, όπου το 54% των κατοίκων της Σκωτίας ψήφισε ΟΧΙ σε ποσοστό 55,3% έναντι του 44,7 που ψήφισε ΝΑΙ, τον πρωθυπουργικό θώκο και τα ηνία του Εθνικού κόμματος της Σκωτίας φαίνεται πως θα αναλάβει η Nicola Sturgeon, καθώς μέχρι στιγμής είναι η μόνη υποψήφια για την θέση του αρχηγού του κόμματος.

Η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του κόμματος η οποία χάραξε τη στρατηγική του δημοψηφίσματος, χαρακτήρισε «δύσκολο να ακολουθήσει κανείς τα βήματα του Alex Salmond», του ανθρώπου που έφερε τα σκωτσέζικα αιτήματα στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής.

Η εφημερίδα Guardian σημειώνει ότι χιλιάδες νέοι υποστηρικτές έχουν συρρεύσει στο κόμμα μετά τη 18η Σεπτεμβρίου, αυξάνοντας τα μέλη του σε 84.000 και αναδεικνύοντας το κυβερνών κόμμα της πληθυσμιακά μικρής Σκωτίας σε τρίτο ως προς τον αριθμό μελών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θέλω να συναντήσω όσα πιο πολλά μέλη του κόμματος μπορώ ώστε να μοιραστώ μαζί τους το όραμά μου. Η περιοδεία που θα κάνω τις επόμενες εβδομάδες θα έχει ως στόχο να δείξει και το ότι στόχος μου είμαι ανοιχτή σε νέες ιδέες και να έρθω σε επαφή με εκπροσώπους όλου του πολιτικου φάσματος τις Σκωτίας με κοινό άξονα την οικοδόμηση μιας ευημερούσας χώρας.

Πάντα θα υποστηρίζω την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλά, με τα κόμματα του Γουέστμινστερ (του Λονδίνου) να παίρνουν ήδη πίσω τις υποσχέσεις για νέες εξουσίες, το άμεσο καθήκον μου θα είναι να φροντίσω ότι θα τις τηρήσουν» τόνισε η κ. Sturgeon.


Δεν υπάρχουν σχόλια: