Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

«Black Jaguar»: Οι Βρετανοί έφεδροι αλεξιπτωτιστές δοκιμάζονται


Το περασμένο Σαββατοκύριακο έφεδροι αλεξιπτωτιστές απο το Εδιμβούργο, Γλασκώβη, το Λονδίνο, το Λίβερπουλ και το Newcastle συγκεντρώθηκαν στο Otterburn της Northumbria, στην βάση της 4ης Μοίρας αλεξιπτωτιστών του βρετανικού στρατού, για να θέσουν υπο δοκιμή τις στρατιωτικές ικανότητές τους, στην άσκηση «Black Jaguar».

Η εμπειρία μάχης που προσέδωσε στους εφέδρους αλεξιπτωτιστές η άσκηση προήλθε, εκτός απο τις βολές με πραγματικά πυρά όλμων και πολυβόλων, αλλά και με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου Σινούκ από κοινή Διοίκηση Ελικοπτέρων του βρετανικού στρατού.

«Τώρα πια οι έφεδροί μας έχουν ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό με τους μόνιμους αλεξιπτωτιστές συναδέλφους τους, πράγμα που καθιστά την εκπαίδευσή τους πολύ πιο ρεαλιστική. Μάλιστα, πολλοί απο τους εφέδρους έχουν ενταχθεί στην εφεδρεία εδώ και 5 μέρς το πολύ με αποτέλεσμα, αυτή η συχνή μετάβαση του πολίτη σε οπλίτη να είναι μια πραγματική πρόκληση για αυτούς. 

Είμαστε η μόνη εφεδρική μονάδα πεζικού επιφορτισμένη με την υποστήριξη 2 τακτικών - μόνιμων τάγματα ταυτόχρονα, της 2ης και 3ης μοίρας αλεξιπτωτιστών οι οποίες εναλλάσσονται στην Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (AATF).


Πρέπει να διατηρήσουμε τις επαφές μας με τις τακτικές μονάδες, διότι αν πάμε σε αποστολή, θα πάμε μαζί τους. Για αυτό στην συγκεκριμένη άσκηση επιστρέψαμε στα βασικά. Τακτικές ομάδων πεζικού, αερομεταφορές, βολές - οπλασκήσεις, χρήση νυχτερινού εξοπλισμού με στόχο να μπορούμε να επιχειρούμε δίπλα-δίπλα με τους μόνιμους ομολόγους μας» τόνισε απο την μεριά του ο αντισυνταγματάρχης και διοικητής της 4ης μοίρας αλεξιπτωτιστών Giles Timms.


Απο την μεριά του, ο έφεδρος αλεξιπτωτιστής - φροντιστής θεάτρου Carl Toolan δηλώνει για την εμπειρία τους απο αυτή την άσκηση: «η πρόκληση του να γίνω αλεξιπτωτιστής και η φήμη της 4ης μοίρας με επηρέασε ολοκληρωτικά. Έτσι εντάχθηκα στην εφεδρεία και  εκπαιδεύομαι ως αλεξιπτωτιστής στον ελεύθερο χρόνο μου ενώ δουλεύω ως φροντιστής θεάτρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: