Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

West Ham - Manchester City(2-1)

“Big Sam” - Pellegrini σημειώσατε άσσο


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η West Ham συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στη φετινή Premier League κερδίζοντας χθες το μεσημέρι με 2-1 τη Manchester City.

Ο Morgan Amalfitano άνοιξε το σκορ μετά από μια πολύ καλή δουλειά του Enner Valencia από τα δεξιά και ο Diafre Sakho έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στα “σφυριά” στο δεύτερο ημίχρονο. Οι περσινοί πρωταθλητές ελάχιστα λεπτά αργότερα μπήκαν ξανά στο παιχνίδι χάρης στην πολύ ωραία ενέργεια του David Silva. Στα εναπομείναντα 15 λεπτά της αναμέτρησης οι “πολίτες” προσπάθησαν να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία όμως οι “Hammers” κράτησαν τους τρεις βαθμούς μέχρι τέλους και παραμένουν στην αξιότιμη τέταρτη θέση.

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι πρέπει να δεχτούν τη κριτική μας από το μεταξύ τους αγώνα.


Adrian
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Ειπώθηκαν σκληρά λόγια και δικαίως για τη Manchester City όμως βρήκε και εμπόδια στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Η επίθεση της δεν ήταν σε καλή κατάσταση ωστόσο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει τρία γκολ,μόνο που ο Adrian δεν είχε καμία διάθεση να χάσει η ομάδα του. Το μέτριο ξεκίνημα του Ισπανού αφότου πήρε τα ηνία από τον Jussi Jaaskelainen έχει ξεχαστεί και τώρα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα.

Οι αποκρούσεις του στα σουτ είναι πρώτης κλάσης και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος.


Enner Valencia
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Αντιμετωπίστηκε με μεγάλη καχυποψία κατά την ένταξη του στο Αγγλικό πρωτάθλημα,με την ετυμολογία ότι τα 13 εκατομμύρια λίρες που ξόδεψε για αυτόν η West Ham είναι μια κλασική αγορά μετά το Παγκόσμιο κύπελλο που προορίζεται να καταλήξει σε αποτυχία.

Όμως ο επιθετικός από το Εκουαδόρ ύστερα από ένα κολλώδες ξεκίνημα τα πηγαίνει εξαιρετικά αυτή τη χρονιά μέχρι στιγμής και χθες δημιούργησε πολλά προβλήματα στο δεξί άκρο της Manchester City. Πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που θα αμφισβητούν την αξία του ανεξάρτητα από το που προέρχεται ή πώς βγήκε στην επιφάνεια το ταλέντο του.


Manuel Pellegrini
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί: Παίζοντας με 4-4-2 εναντίον του 4-3-3 ιδιαίτερα μακριά από την έδρα σου θεωρείται συχνά ως μια μάλλον αμφιλεγόμενη τακτική.

Η Manchester City το κάνει συχνά,απλά επειδή έχει καλύτερες μονάδες από τις άλλες ομάδες όμως σε αυτό το ματς πιάστηκε αδιάβαστη. Αυτός ο σχηματισμός απέναντι στο “διαμάντι” που αποτελούνταν από τέσσερις στη μεσαία γραμμή ήταν ένα τεράστιο λάθος και ο Pellegrini κατέβασε την ομάδα του σαν μην ήξερε ποιο σύστημα θα χρησιμοποιήσει ο Allardyce.

Ο Dzeko ήταν κακός στη κορυφή της επίθεσης και δεν βοήθησε στην αριθμητική αναντιστοιχία του κέντρου,ενώ πήρε 60 λεπτά στον Χιλιανό τεχνικό να καταλάβει το λάθος του και όταν το σκορ θα μπορούσε να ήταν 3-0.


Sam Allardyce
Αξίζει  τα μπράβο μας γιατί: Αυτή τη χρονιά έχει κερδίσει με στιλ το κοινό του “Upton Park” και μετά από μια σειρά καλών αποτελεσμάτων εξασφάλισε την αναγνώριση τους με μια ανεκτίμητη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Ο παράγοντας του φόβου έχει απομακρυνθεί από το Ανατολικό Λονδίνο και οι περισσότερες από τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Allardyce διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: