Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αμερικανική εφεδρεία... περνάς καλά! (βίντεο)


Σάλος έχει προκληθεί στην Πολιτεία της Γιούτα στις Η.Π.Α απο ένα βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στο οποίο απεικονίζει το παρασκήνιο μιας φωτογράφισης  μοντέλων μέσα στην στρατιωτική βάση της Αμερικανικής Εφεδρείας, της γνωστής National Guard στο Camp Williams.


Η φωτογράφιση έγινε απο την βρετανική εταιρεία Hot Shots Calendar, της οποίας η κύρια θεματολογία των φωτογραφίσεων της είναι όμορφα μοντέλα με όπλα. Αυτή την φορά όμως η φωτογράφιση της εταιρείας δημιούργησε την μήνι, τόσο του τμήματος εσωτερικής ασφάλειας της Πολιτείας, όσο και της Αμερικανικής Εφεδρείας, όπου διεξάγουν ένορκη διοικητική εξέταση για να βρουν ποιος επέτρεψε την είσοδο των μοντέλων και της φωτογραφικής ομάδας στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Εφεδρείας στο Camp Williams και μάλιστα, της άδεια χρήσης βαρέως οπλισμού.


«Η αρχική έρευνα έδειξε πολλά από τα μέλη της εφεδρείας της Γιούτα να συμμετέχουν στο βίντεο χωρίς να έχουν πάρει σαφή άδεια απο τον διοικητή τους. Μέρος του βίντεο γυρίστηκε στο Camp Williams με κάποιο εξοπλισμό Φρουρά ως σκηνικά. Υπάρχουν όπλα της Εθνικής Φρουράς και πυρομαχικά που φαίνονται να χρησιμοποιούνται για την φωτογράφιση. 



Ο Εθνική φρουρά εξετάζει την πειθαρχία παραπτώματα τα άτομα που φαίνεται να εμπλέκονται. Επισήμως ζητάμε συγγνώμη για για οποιαδήποτε αμηχανία προκλήθηκε απο το συγκεκριμένο γεγονός. Παραγωγές τέτοιου είδους δεν έχουν σχέση με το ήθος και την φιλοσοφία της Εφεδρείας» τόνισε απο την μεριά του ο έφεδρος Αντισυνταγματάρχης Steven Fairbourn.


Στο ίδιο βίντεο μάλιστα φαίνονται να εικονίζονται και στελέχη της πολιτειακής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας κατι το οποίο ελέγχεται απο την υπηρεσία. Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Doug McCleve: «δεν ήμαστε βέβαιοι γιατί στελέχοι της υπηρεσίας μας ήταν εκεί, και θα μπορούσε να μην υπάρχει ζήτημα, εάν δεν ήταν ένστολοι».


Επίσης μέρος της φωτογράφισης έγινε και στο ιδιωτικό σκοπευτήριο του Νίκου Κελαϊδή, το οποίο βρίσκεται περίπου 35 μίλια (56 χιλιόμετρα) δυτικά του Salt Lake City. Ο κ. Κελαϊδής τονίζει πως τα βαρέα όπλα που φαίνονται στο βίντεο δεν ανήκουν στο σκοπευτήριο του.


Να σημειωθεί πως μερίδιο των φωτογραφιών δίδονται κάθε χρόνο σε σωματεία και ενώσεις βετεράνων του βρετανικού στρατού.

Τα... ένοχα βίντεο αυτής της ιστορίας είναι αυτό:


Δεν υπάρχουν σχόλια: