Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Chelsea

Ο αφανής της ήρωας


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η Chelsea είναι η μόνη αήττητη ομάδα στη Premier League μετά από επτά αγωνιστικές. Οι εμφανίσεις της μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικές και έχουν συσσωρεύσει άφθονο έπαινο οι νέες της μεταγραφές(Cesc Fabregas και Diego Costa),καθώς και ο Eden Hazard.

Ωστόσο κυρίως η ομαδική προσπάθεια την έφερε σε αυτή τη θέση ισχύος από τους αντιπάλους της μπροστά από τη δεύτερη διακοπή για τις Εθνικές,ενώ υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συγκεντρώσει την ανάλογη αναγνώριση σε σχέση με τους σούπερσταρ συμπαίκτες τους. Ένας από αυτούς είναι ο Cesar “Dave” Azpilicueta.


Ο Azpilicueta εντάχθηκε στη Chelsea το καλοκαίρι του 2012 για 7.5 εκατομμύρια λίρες. Ο ερχομός του επισκιάστηκε από τις μεταγραφές των Hazard και Oscar και του πήρε ένα μήνα πριν κάνει το ντεμπούτο του εναντίον της Wolves για το Capital One Cup. Ο Ισπανός μονιμοποιήθηκε στην αρχική ενδεκάδα όταν ο Rafa Benitez πήγε τον Branislav Ivanovic στα σέντερ μπακ και γινόταν όλο και καλύτερος ανά παιχνίδι.


Η επιστροφή του Jose Mourinho στο “Stamford Bridge” το προηγούμενο καλοκαίρι τον άφησε στο περιθώριο για ένα μικρό χρονικό διάστημα,όμως ο “Dave” έβαλε κάτω το κεφάλι του και δούλεψε σκληρά για να αποδείξει την αξία του εκτοπίζοντας τον αναντικατάστατο μέχρι εκείνη τη στιγμή Ashley Cole από τα αριστερά. Η άφιξη του Filipe Luis από την Atletico Madrid φέτος προανήγγειλε ότι ο Azpilicueta θα χάσει τη θέση του από το Βραζιλιάνο,όμως μέχρι τώρα όχι μόνο αυτό δεν έγινε αλλά τον έχει κρατήσει στον πάγκο σε όλους τους αγώνες της Premier League και δεν δείχνει τη διάθεση να παραδοθεί εύκολα.


Η εντατική δουλειά του 25άχρονου αμυντικού έχει επιβραβευθεί με τις 100 εμφανίσεις του στη Chelsea μέσα σε δύο χρόνια και με τις επτά συμμετοχές του στους πρώτους επτά αγώνες της Premier League αυτή τη χρονιά. Ο Ισπανός επίσης έχει πραγματοποιήσει τα περισσότερα τάκλιν από οποιοδήποτε άλλο παίκτη των “μπλε”,ενώ μόνο οι John Terry και Gary Cahill έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες αναχαιτίσεις. Ο Ivanovic από την άλλη πλευρά μπορεί να αποσπά περισσότερη προσοχή λόγω της τάσης του να σκοράρει,ωστόσο η δουλειά που κάνει ο Azpilicueta στη δική του μεριά είναι εξίσου σημαντική για την ομάδα.

Εκτός αυτού ο Ισπανός μπορεί να επιτεθεί εξίσου καλά όπως ο Σέρβος αμυντικός και έχει ήδη σημειώσει μια ασίστ στο ενεργητικό του αυτή τη χρονιά απέναντι στην Aston Villa. Παρά το γεγονός ότι ο Mourinho το περασμένο Φεβρουάριο μίλησε με θριαμβευτικά λόγια για αυτόν(σε μια συνέντευξη Τύπου είπε ότι αν είχε στην ομάδα του 11 Azpilicueta θα κατακτούσε το Champions League)ο ίδιος εξακολουθεί να τονίζει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για βελτίωση του.


Μετά τη συναρπαστική νίκη της ομάδας του με 3-6 επί της Everton ο Azpilicueta ως πραγματιστής είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Chelsea ότι: «Οι αμυντικοί δεν είμαστε ευτυχισμένοι όταν δεχόμαστε τόσα πολλά γκολ. Μου αρέσει να βλέπω τα λάθη μου ή τα λάθη της ομάδας γιατί μετά έχουμε τη δυνατότητα να βελτιωθούμε ως ομάδα. Αν δεν κάνουμε λάθη δεν μπορούμε να βελτιωθούμε. Ως αμυντικός θα προτιμούσα να κερδίσω 1-0 από 6-3 όμως νομίζω ότι είναι καλό που νικήσαμε με τρία γκολ διαφορά γιατί οι επιθετικοί ήθελαν να σκοράρουν. Είναι καλό για την εμπιστοσύνη τους και τουλάχιστον πήραμε τους τρεις βαθμούς».


Σε μια άλλη συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα των “μπλε” το Σεπτέμβριο έδειξε ότι δεν έχει θετικό αντίκτυπο μόνο στον αγωνιστικό χώρο αναφέροντας για τον Costa ότι: «Προσπαθώ να τον βοηθήσω,όπως και όλους τους καινούργιους παίκτες που ήρθαν,διότι αν καταφέρουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα για όλους».

Τα γκολ φέρνουν τις νίκες και αξίζουν όλα τα εύσημα που έχουν πάρει μέχρι τώρα οι συμπαίκτες του για τις επιδόσεις τους. Όμως επίσης αξίζει τα εύσημα και η επίμονη αποφασιστικότητα του Azpilicueta να μη το βάλει κάτω και να συνεχίζει μανιωδώς τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: