Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Κατά 626 μονάδες ανθρωπιάς και εθελοντισμού πιο πλούσιος ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών


«Πλουσιότερη» κατά 626 μονάδες αίματος είναι πλέον η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών χάρη στη μαζική συμμετοχή των εθελοντών και στην πρόσφατη φθινοπωρινή «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς».

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως και τις 24 Οκτωβρίου, όπως πάντα αποκεντρωμένα και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας για τη διευκόλυνση όλων των κατοίκων του δήμου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, προσφέροντας επιλογές για το χρόνο και τον τόπο της ανθρώπινης και κοινωνικής του συνεισφοράς ανάλογα με τις υποχρεώσεις και τις δυνατότητές του.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη τακτική καλοκαιρινή εκστρατεία τον περασμένο Ιούνιο συγκεντρώθηκαν 604 μονάδες αίματος, ενώ στην έκτακτη αιμοδοσία που οργάνωσε ο δήμος στις 20 Αυγούστου 63 εθελοντές είχαν διακόψει ακόμη και τις καλοκαιρινές τους διακοπές προκειμένου να μην λείψουν από το επείγον κάλεσμα.

Εκτός, επίσης, από την προσφορά αίματος, οι συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν και στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων, για τα οποία το κοινωνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.


Παράλληλα, στο πλαίσιο της αιμοδοσίας, και μετά από σχετικό κάλεσμα του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής για προσφορά φαρμάκων, και κυρίως αντιβιοτικών και παυσίπονων για παιδιά και ενήλικες, συγκεντρώθηκαν 92 κουτιά 65 διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, συνολικής αξίας 504 ευρώ. Τα φάρμακα αυτά προστέθηκαν ήδη στο υλικό που διατίθεται μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου και του Κέντρου Εργάνη, με τα οποία θα καλυφθούν ανάγκες των δεκάδων ωφελούμενων της κοινωνικής αυτής δομής κατά της φτώχειας.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη αιμοδοσία, καθώς και στο προσωπικό των συνεργαζόμενων νοσοκομείων για την επαγγελματική τους επιμέλεια.
«Κεντρικό σύνθημα της αιμοδοσίας μας αυτή τη φορά ήταν “Κάθε σταγόνα είναι ζωή” και με συγκίνηση διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά, σταγόνα-σταγόνα, τα αποθέματα της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος αυξάνονται. 

Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση να καλύπτουμε προγραμματισμένες ή έκτακτες ανάγκες των συμπολιτών μας-εθελοντών και μελών των οικογενειών τους ανά πάσα στιγμή. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επαναπαυόμαστε, γιατί η ζωή έχει γυρίσματα και ο μόνος τρόπος να μειώσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις από πιθανούς κινδύνους είναι η πρόληψη και η ετοιμότητα. Οι εθελοντές του δήμου μας αξίζουν τις θερμότερες ευχαριστίες μας και έχουν κερδίσει επάξια το σεβασμό και το θαυμασμό μας», επισήμαιναν.

Η «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» πραγματοποιήθηκε, όπως πάντα, με την άψογη συνεργασία και τις οδηγίες των γιατρών και νοσηλευτριών των κέντρων αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.


Αθλητικό χρώμα έδωσαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος Αντώνης Σαουλίδης, και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, παράγοντες και παίκτες της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του ΦΟΙΒΟΥ, προάγοντας το μήνυμα της υγιούς στάσης ζωής και της ανταπόκρισης των αθλητών στις κοινωνικές απαιτήσεις.

Το γευστικό κομμάτι το ανέλαβαν κι αυτή τη φορά τα μέλη Συλλόγου Ποντίων Πεύκων Θεσσαλονίκης «Παρχάρ», προσφέροντας λίγες θερμίδες στους αιμοδότες με ποντιακά πισία, κέικ και χυμούς πορτοκαλιού.

Επίσης, μία ακόμη επαγγελματική εμπειρία απέκτησαν οι νέοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση χειροποίητες κατασκευές, πρωτότυπα δώρα και αξεσουάρ και σπιτικά γλυκίσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: