Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αποδόθηκαν τα διορθωμένα απολυτήρια της Εθνικής Φρουράς σε αιχμαλώτους του 1974


Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης επέδωσε χθες τα διορθωμένα απολυτήρια της Εθνικής Φρουράς σε αιχμαλώτους πολέμου του 1974 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία, κάνοντας λόγο για υποχρέωση που για χρόνια ολόκληρα η Πολιτεία όφειλε σε αυτούς τους ανθρώπους.

Απευθυνόμενους στους αιχμαλώτους πολέμου, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «δεν μπορούμε να διαγράψουμε από τη μνήμη σας τις βαρβαρότητες που διέπραξε ο τουρκικός στρατός, τα τραγικά βιώματα του πολέμου και της αιχμαλωσίας. Μπορούμε όμως να διαγράψουμε εσφαλμένες αναφορές που για χρόνια στιγμάτιζαν την αγωνιστική σας διαδρομή και να σας επιδώσουμε σήμερα διορθωμένα τα απολυτήρια, ως ελάχιστη ένδειξη του σεβασμού της Πολιτείας και της αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς σας προς την πατρίδα».


Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε, επίσης, ότι «κάνουμε πράξη σήμερα τη δέσμευση μας να αποκαταστήσουμε μια αδικία που για χρόνια στιγμάτιζε ένα σημαντικό αριθμό αγωνιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αναδεικνύοντας και την ευαισθησία που πρέπει να χαρακτηρίζει την Εθνική Φρουρά ως προς το σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή που πρέπει να αποδίδεται σε όσους με θάρρος και αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για την προάσπιση της πατρίδας».

Ο κ. Φωκαΐδης ευχαρίστησε θερμά την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, η οποία, όπως είπε, με ευαισθησία που αρμόζει στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού ανέδειξε το όλο θέμα και συνέβαλε μέσα από τις συνεδρίες και τις προτάσεις της στην επίλυση του όλου θέματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: