Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ιβηρικό άστρο: συνεκπαίδευση εφέδρων Βρετανών αλεξιπτωτιστών με Ισπανούς μόνιμους συναδέλφους τους


135 Βρετανοί έφεδροι αλεξιπτωτιστές της 4ης Μοίρας αλεξιπτωτιστών του βρετανικού στρατού εκπαιδεύτηκαν αυτές τις μέρες μαζί με Ισπανούς μόνιμους συναδέλφους τους απο την Brigada Paracaidista "Almogávares" VI, στην άσκηση Ιβηρικός αστέρας, η οποία κράτησε 2 περίπου εβδομάδες.

Η άσκηση είχε δύο μέρη. Αρχικά πραγματοποιήθηκε άσκηση εξοικείωσης μεταξύ Βρετανών και Ισπανών αλεξιπτωτιστών με στόχο την εξοικείωση των δύο μερών στις τακτικές και στον οπλισμό του άλλου, ενώ, 4 Βρετανοί αλεξιπτωτιστές κέρδισαν την ισπανική πουλάδα καθώς πραγματοποίησαν πτώση μαζί με Ισπανούς συναδέλφους τους της La Segunda Bandera Paracaidista "Roger de Lauria", απο ελικόπτερο CH-47 Chinook στην περιοχή Torrejon, κοντά στην Μαδρίτη.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένη ομάδα των 4 Βρετανών αλεξιπτωτιστών, πήγε στην νότια Chinchilla κοντά στην Albacete για να συνεκπαιδευτούν μαζί με συναδέλφους τους απο την  La Tercera Bandera Paracaidista “Ortiz de Zarate”.


Όπως αναφέρει και ο διοικητής της 4ης Μοίρας αλεξιπτωτιστών του Βρετανικού στρατού αντισυνταγματάρχης James Loudoun: «Αυτή η άσκηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την μοίρα να αναπτύξει το ηθικό, τα κίνητρα και τον επαγγελματισμό των αλεξιπτωτιστών μας.
Η συνεκπαίδευση με τους Ισπανούς ομολόγους μας από την ταξιαρχία Paracaidista βελτίωσε την γνωστική βάσης του τάγματος, με την επίδειξη των δυνατοτήτων μας μέσω της συνεργασίας με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Για έναν αλεξιπτωτιστή, οι ορίζοντές του διευρύνονται με την εκμάθηση του διαφορετικού εξοπλισμού και των τακτικών που χρησιμοποιούνται από έναν άλλο συμμαχικό στρατό. Τέλος, παρόμοιες ασκήσεις αναπτύσσουν περαιτέρω τη συνοχή μας ως ένα τάγμα».

Ενώ ο Λοχαγός της  "Roger de Lauria" II του Ισπανικού στρατού,  Luis Sanchez Garcia, αναφέρει: «Είναι σημαντική η εκπαίδευση με έναν σύμμαχό μας στον ΝΑΤΟ και ήταν σημαντική ευκαιρεία να μάθουμε λίγα πράγματα για την 4η Μοίρα των Βρετανών αλεξιπτωτιστών. Έχουμε ελαφρώς διαφορετικές τακτικές και εξοπλισμό αλλα ο αλεξιπτωτιστής είναι το ίδιο ποιοτικός στρατιώτης σε κάθε στρατό»

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία να έρθω στην Ισπανία και να εκπαιδευτώ με ένα διαφορετικό στρατό. Το εμπόδιο της γλώσσας ήταν εκεί, αλλά δουλέψαμε μαζί και καταλήξαμε σε μια κατανόηση των διαφορών και των ομοιοτήτων μας.
Έίχα πάντα ενδιαφερόν για την στρατιωτική ζωή αλλά συνέβησαν διάφορα πράγματα στη ζωή μου και δεν είχα την δυνατότητα να ενταχθώ νωρίτερα στον στρατό. Μπήκα στην εφεδρεία τον περασμένο Δεκέμβριο, και αυτό είναι κάτι που μου δίνει το καλύτερο τόσο του στρατιωτικού όσο και του πολιτικού κόσμου» δηλώνει απο την μεριά του ο 25χρονος αλεξιπτωτιστής Ryan Anderson, διευθυντής εγκαταστάσεων από το Croydon κατα την πολιτική του ζωή.

Ενώ ο 23χρονος Βρετανός αλεξιπτωτιστής, Tom Emsley: «Εκπαιδευτήκαμε μαζί με τους Ισπανούς ομολόγους μας στις βασικές δεξιότητες του αλεξιπτωτιστή όπως περίπολα και τη δημιουργία και ασφάλιση ζωνών ρίψεων. Η εκπαίδευση αυτή είναι σημαντική διότι, αν ήταν να πάμε σε κοινές επιχειρήσεις με τους Ισπανούς, ήδη γνωρίζουμε γι 'αυτούς και πώς λειτουργούν.
Είμαι υδραυλικός στο επάγγελμα, αλλά σήμερα είμαι άνεργος. Υπηρετώντας με την 4η μοίρα είχα την δυνατότητα να δώ κάποιους εργοδότες και να προσθέσω κάποια επιπλέον προσόντα στο βιογραφικό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: