Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωντάνεψαν Ποντιακές Μνήμες στου Καρατάσιου


Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε και το βράδυ της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου 2015 στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου στην Πολίχνη, όπου έπεσε με τον καλύτερο τρόπο η αυλαία του πολιτιστικού πενθήμερου “Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες”. Πολίτες κάθε ηλικίας πλημμύρισαν το πρώην στρατόπεδο και διασκέδασαν με την ψυχή τους, κάνοντας τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους συμμετέχοντες να μιλούν για τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών.


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και θεατρικά σχήματα με παιδικές παραστάσεις διασκέδασαν τον κόσμο, ενώ οι θεατές, όλοι μαζί έπιασαν τον χορό, αγκαλιάζοντας κυριολεκτικά το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Παράλληλα, όσοι παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών από τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ταυτόχρονα, έστειλαν με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι πανέτοιμες να αξιοποιήσουν τους χώρους των πρώην στρατοπέδων ως χώρους αναψυχής και πολιτισμού μιας και έχουν ενταχθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό στην καθημερινότητά τους.


Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, όλοι οι Αντιδήμαρχοι και μέλη τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των Τοπικών Συμβουλίων. Μάλιστα, ο κ. Δεμουρτζίδης αναφέρθηκε στη σημασία ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Παύλου Μελά και τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς. Συγχρόνως βράβευσε και ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη βοήθειά τους, τους συλλόγους και τους φορείς που εμπλούτισαν το πρόγραμμα, αλλά και τον κόσμο που αγκάλιασε τις εκδηλώσεις.


Κλείνοντας, ανέφερε ότι «παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν από τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, όλοι μαζί καταφέραμε και Ζωντανέψαμε το Καρατάσιου στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα. Από τη μία αυτό της αγάπης στην παράδοση και ταυτόχρονα αυτό της απόδοσης των στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής στις τοπικές κοινωνίες». Το γλέντι τράβηξε μέχρι πολύ αργά το βράδυ ενώ άπαντες αποχώρησαν ενθουσιασμένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου με την ευχή το όραμα για απόδοση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες να έχει γίνει πραγματικότητα. Οι εκδηλώσεις “Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με ποντιακές μνήμες” γίνονται από την Ένωση Ποντίων Πολίχνης & τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά και την υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: