Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ορεινές δραστηριότητες των Βρετανών εφέδρων στην Σλοβενία


Περισσότεροι από 100 έφεδροι από το East Midlands και το East Anglia, που μαζί με 30 μόνιμα στελέχη του 2ου Τάγματος του Βασιλικού Συντάγματος του Anglia, βρίσκονται σε άσκηση διάρκειας δυο εβδομάδων που γίνεται στην περιοχή όπου εδρεύει το Centre of Excellence for Mountain Warfare του ΝΑΤΟ στην Σλοβενία.

Την πρώτη εβδομάδα, στρατιώτες της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού δούλεψαν με το στρατό της Σλοβενίας στην ολοκλήρωση μιας σειράς ασκήσεων όπου δοκιμάζονταν στις βασικές ικανότητες μάχης, μεταξύ των οποίων στις επιθέσεις ομάδων, νυχτερινές περιπολίες και ενέδρες σε ορεινό - ημιορεινό περιβάλλον.


Επίσης, ο Βρετανοί έφεδροι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ορειβατικές τους ικανότητες σε έναν απόκρημνο βράχο ύψους 1550 μέτρων, που υπάρχει στο κέντρο.

«Έχουμε επιτύχει πολλά με αυτές τις ασκήσεις. Όχι μόνο συνεκπαιδεύουμε μόνιμο και έφεδρο προσωπικό μας μαζί, κάτι κρίσιμο κατα την περίοδο μιας επιχείρησης αλλά δοκιμάζουμε τις ικανότητες των στρατιωτών μας σε ένα νέο περιβάλλον και μαθαίνουμε από τους Σλοβένους ομολόγους μας αντικείμενα ορεινού αγώνα» δήλωσε για την άσκηση ο αξιωματικός επιχειρήσεων του τάγματος, αντισυνταγματάρχης Keith Spiers.




Δεν υπάρχουν σχόλια: