Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτική δράση Σωματείου Καλυψώ στο δήμο Παύλου Μελά για το θέμα της ψωρίασης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας, η ενημερωτική δράση "Μάθε για τη ψωρίαση, Ενημερώσου για το Καλυψώ". Η δράση ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, υποστηρίχθηκε δε από την εταιρεία Janssen και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust.

Στο πάρκο Δημοκρατίας, μέλη και φίλοι του Σωματείου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενημέρωσαν τους πολίτες για την ψωρίαση γενικά, για την μη μεταδοτικότητα της νόσου, για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές της επιδράσεις (ψυχολογικό βάρος, κοινωνικός αποκλεισμός, ανθρώπινες σχέσεις) καθώς και για τις δράσεις και τους στόχους του Σωματείου Καλυψώ.


Πέραν της γενικότερης ενημέρωσης πολλοί ασθενείς με ψωρίαση προσήλθαν με διάθεση να συζητήσουν, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τον τρόπο που το Καλυψώ μπορεί να βελτιώσει τη καθημερινότητά τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τη ψυχολογική υποστήριξη που παρέχει το Καλυψώ στα μέλη του με τη μορφή συναντήσεων ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: