Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κύπρος: Απονομή τιμητικών διπλωμάτων και εμβλημάτων στους εθελοντές εθνοφύλακες από τον Υπουργό Άμυνας


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 5.00 μ.μ, στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων και εμβλημάτων στους εθελοντές εθνοφύλακες από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «οι Εθνοφύλακες, ο θεσμός της εθνοφυλακής και των λόχων κατοικημένων τόπων, αποτελούν ζωτικό ουσιαστικό και θεμελιώδες στοιχείο των Ενόπλων μας Δυνάμεων». 

Απευθυνόμενους προς τους τιμώμενους εθνοφύλακες, ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε: «Η παρουσία σας στην Εθνική Φρουρά είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο σε στρατιωτικό επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και γιατί μέσα από την ενεργό προσφορά σας αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές». 


Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αιτημάτων από εθνοφύλακες για συνέχιση της υπηρεσίας τους σε εθελοντική βάση ή παράταση της εθελοντικής υπηρεσίας ανήλθε φέτος στις 1286, σε σχέση με 1250 για το 2015, 1098 για το 2014, 1064 για το 2013 και 928 για το 2012.

Πρόκειται για αιτήσεις από εθνοφύλακες οι οποίοι, παρόλο που την 31η Δεκεμβρίου του 2015 ολοκληρώνεται η χρονιά κατά την οποία συμπλήρωσαν το 50ό έτος της ηλικίας τους και δικαιούνταν οριστική απόλυση από την εφεδρεία και την εθνοφυλακή, αιτούνται να παρατείνουν την υπηρεσία τους εθελοντικά για άλλο ένα χρόνο ή, εάν ήδη υπηρετούν εθελοντικά, να παρατείνουν την εθελοντική υπηρεσία τους για ακόμη ένα χρόνο. Σημειώνεται ότι αυτό μπορεί να το αιτηθούν, εφόσον υποβάλουν μέσω της μονάδας τους στο ΓΕΕΦ υπεύθυνη δήλωση και ιατρική βεβαίωση ικανότητας υπηρεσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: