Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αναστάτωση στον Σιδηροδρομικό σταθμό του Ρότερνταμ


Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ρότερνταμ στην Ολλανδία όταν νεαρός άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ανέβηκε σε ένα απο τους σειρμούς του σταθμού, κλείστηκε στην τουαλέτα και φώναξε πως έχει βόμβα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο μηχανοδηγός του τραίνου, σταμάτησε το τραίνο και ανακοίνωσε στους επιβάτες να βγούν αμέσως έξω, επίσης, εκκενώθηκε η συγκεκριμένη πλατφόρμα απο τις πρώτες αστυνομικές δυνάμεις που κατέφτασαν στο σημείο και μετά απο λίγο, ήρθε η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα και κλιμάκιο για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο.


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ υπόπτου και αστυνομίας κράτησαν περίπου μια ώρα, ωσότου διαπιστώθηκε απο τους αστυνομικούς πως ο ύποπτος μπλοφάρει για την εκρηκτική ύλη που, υποτίθεται, πως κουβαλούσε με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην άμεση σύλληψή του.


Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά απο το γνωστό περιστατικό των γαλλικών σιδηροδομικών γραμμών, όπου ο 26χρονος Μαροκινός, Ayoub El Kahzani, αποπειράθηκε να καταλάβει ένα τραίνο υπο την απειλή όπλου, όταν επιβάτες και μερικοί Αμερικανοί στρατιώτες κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον παραδώσουν στις αρχές, όπου κρατείται έως τώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: