Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

John Kerry: «Οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία βρίσκονται εκεί για την προστασία των εκεί ρωσικών βάσεων»


Την βεβαιότητά του πως η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Συρία έχει να κάνει με την ενίσχυση της ασφάλειας των δύο ρωσικών στρατιωτικών βάσεων και όχι με την ενίσχυση των δυνάμεων του Άσαντ απο την μεριά της Ρωσίας, δήλωσε την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών, John Kerry.

Όπως δήλωσε ο κ. Kerry: «Οι ρωσικές δραστηριότητες έχουν τραβήξει την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών αλλα είμαστε έτοιμη να δουλέψουμε μαζί με την Ρωσία για να βρούμε κοινή διπλωματική λύση για την τετράχρονη εμπόλεμη κατάσταση στην Συρία. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε μας επιτρέπουν με ασφάλεια να διαπιστώσουμε πως η Ρωσία ενισχύει την φρουρά και την άμυνα των δύο βάσεων που έχει στην χώρα. Βέβαια, η ρωσική στήριξη στο καθεστώς του Άσαντ επιτρέπει στον τελευταίο να νοιώθει ασφαλείς και να μην προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις διαιωνίζοντας το πρόβλημα στην χώρα».

Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών επιδιώκει να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Ρωσία με στόχο να σταματήσει η συριακή κρίση μέσω μιας διπλωματικής - πολιτικής λύσης, η οποία κρίση έχει οδηγήσει και στην εκτόξευση του μεταναστευτικού ζητήματος. Μάλιστα, στο αμέσως προσεχές διάστημα ο κ. Kerry θα έχει επαφές για το θέμα με αξιωματούχους κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: