Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Κύπρος: Τελετή διαβεβαίωσης επιτυχόντων μαθητών στις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης των επιτυχόντων μαθητών στις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας στο Στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στην Αθαλάσσα.

Στην τελετή παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος και επέδωσε το «Μυριανθοπούλειο Βραβείο» στον πρωτεύσαντα μαθητή, Αλέξανδρο Ιωακειμίδη.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Άμυνας αφού συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους, τόνισε ότι η Εθνική Φρουρά επενδύει στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού της. Ανέφερε ότι η επιλογή τους να φοιτήσουν στις στρατιωτικές σχολές τιμά τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους και τους κάλεσε «να βλέπουν κάθε εμπόδιο ως μια πρόκληση για να σμιλέψουν τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές τους δυνάμεις».


Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Εθνική Φρουρά βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης με στόχο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό στρατό, ο οποίος από τη μια θα αποτελεί αξιόπιστη και ικανή αποτρεπτική δύναμη, αλλά και θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας και στις νέες ασύμμετρες απειλές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: