Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μαγική βραδιά από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Ανοιχτό Θέατρο «Βυζαντινοί Νερόμυλοι» στον Δήμο του Παύλου Μελά


Μία πραγματικά μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν την Τετάρτη 16 του Σεπτέμβρη 2015 στο Ανοιχτό Θέατρο «Βυζαντινοί Νερόμυλοι» στην περιοχή της Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά.

Πιο συγκεκριμένα, το Ανοιχτό Θέατρο «Βυζαντινοί Νερόμυλοι», άνοιξε τις πύλες του για το κοινό μετά από πολλά χρόνια αχρησίας και υποδέχτηκε τους εκατοντάδες θεατές με μία μοναδική συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Συμφωνική Ορχήστρα παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Χάρη Ηλιάδη, με έργα Ravel (Le tombeau de Couperin) και Cesar Franck (Symphonie en re mineur).


Η εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές να δουν ένα όμορφο, όσο και άγνωστο, κομμάτι της ιστορίας της πόλης, τους «Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης», που με φροντίδα, μεράκι, αγάπη και υποστήριξη, ανέδειξε και διαμόρφωσε ο Δήμος Παύλου Μελά.

Το εγχείρημα που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία ήταν μια σύμπραξη του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με το Δήμο Παύλου Μελά και το Δήμο Θεσσαλονίκης και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η πραγματοποίησή της δεν κατέστη εφικτή λόγω του άστατου καιρού που οδήγησε προσωρινά σε αναβολή της. Η μοίρα όμως έπλεξε ευνοϊκά τον ιστό της αυτή τη φορά και ο καιρός βοήθησε στη μεγάλη προσέλευση του κοινού. Μάλιστα, πριν την έναρξη της συναυλίας πραγματοποιήθηκε εκ νέου ξενάγηση στο χώρο από την αρχαιολόγο Μαρία Συμαλίδου, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπήρχε από τον κόσμο.


Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης, όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη τόσο της ευρύτερης περιοχής, όσο και του ιστορικού μνημείου και όπως αναμενόταν έδωσε από πολύ νωρίς το παρόν μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. «Οι Βυζαντινοί Νερόμυλοι Πολίχνης είναι ένα από τα λίγα μνημεία στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τα οποία καταφέρνουν και συνδυάζουν την ιστορική και πολιτιστική τους αξία με την εκπαιδευτική και περιβαλλοντική τους σημασία. Μέσα από πολλή δουλειά και επιμονή καταφέραμε σήμερα να βρισκόμαστε και πάλι εδώ. Οι πύλες του ιστορικού αυτού τοπόσημου άνοιξαν μετά από πολύ καιρό και δέσμευση αυτής της Διοίκησης είναι ότι δεν θα ξανακλείσουν ποτέ» ανέφερε ο κ. Δεμουρτζίδης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Στόχος δικός μας είναι οι Βυζαντινοί Νερόμυλοι Πολίχνης να καταστούν σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα όλης της Θεσσαλονίκης και να καθιερωθούν στις συνειδήσεις των Θεσσαλονικέων ως ένας χώρος μοναδικής αισθητικής. Η σημερινή συναυλία δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά σηματοδοτεί την εκ νέου αξιοποίηση του χώρου τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.»

Η βραδιά έκλεισε μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα χαράς κι ενθουσιασμού, αφού η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης μάγεψε με τις μουσικές της και δικαίως καταχειροκροτήθηκε. Το κοινό αποχώρησε αργά το βράδυ κάτι παραπάνω από ικανοποιημένο και οι περισσότεροι εκ των θεατών χάρισαν απλόχερα τα καλά τους σχόλια, τόσο για την παράσταση, όσο και για τη δουλειά που έγινε στο χώρο.

Ο Δήμος Παύλου Μελά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην εταιρία ALBA και τον Πρόεδρο της κ. Νίκο Συμεωνίδη. Επίσης, τους εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης οι οποίοι ήταν για πολλοστή φορά παρόντες για να προσφέρουν εθελοντικά τις πρώτες βοήθειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: