Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα η Manchester City μετά την ήττα από τη West Ham





Δύο ήττες σε μια εβδομάδα για τη Manchester City δεν αντιπροσωπεύει μια κρίση, ακόμη και σε αυτούς τους ολοένα και πιο υστερικούς καιρούς όμως ο Manuel Pellegrini έχει σίγουρα πολλά να εξετάσει και να διώξει τη "σκόνη" πάνω από το Etihad.



Εμφανιζόμενος μπροστά από τους δημοσιογράφους ύστερα από τη συγκλονιστική ήττα της ομάδας του από τη West Ham ήταν δικαιολογημένα θυμωμένος. Δεν είχε χρόνο για εκείνους που πρότειναν ότι ο τραυματισμός του David Silva στη προθέρμανση μπορεί να πετούσε την ισορροπία της City. Δεν είχε θερμά λόγια για τον Kevin De Bruyne μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του. Το μόνο που είχε ήταν έντονη κριτική για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι όπως είπε:" Δεν παίζουν με τη συγκέντρωση και την ένταση που χρειάζεται στην άμυνα".
Ο Pellegrini δεν θυμώνει συχνά ωστόσο η απογοήτευση του εδώ ήταν απολύτως κατανοητή. Μπορούν να κατηγορήσουν τη κακή τύχη ή τα σκοτεινά σημάδια, αλλά τα 300 εκατομμύρια που είναι μαζεμένα στην ενδεκάδα του θα πρέπει να είναι σε θέση να βρουν έναν τρόπο να ξεπεράσουν το εμπόδιο της West Ham. Η City κυριάρχησε στον αγώνα και στρίμωξε τα "σφυριά" στην περιοχή τους. Όμως από τις λίγες φορές που η άμυνα της κλήθηκε να δράσει δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.



"Δύο ευκαιρίες έκριναν το αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι" τόνισε ο εξοργισμένος Pellegrini. Όταν η απογοήτευση υποχωρήσει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπήρχαν πολλά θετικά να λάβει. Αν και δεν ήταν πρόθυμος να μιλήσει με ενθουσιασμό για τον De Bruyne, ο Βέλγος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και άνοιξε λογαριασμό με μια κίνηση μεγάλου βεληνεκούς. Δεν έφερε κανένα βαθμό όμως τουλάχιστον αφαιρέθηκε ένα μέρος της πίεσης που θα μπορούσε να βαρύνει τον νεαρό άνδρα.
Όταν κάποιος έχει πληρώσει 70 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες σας, δεν θέλει να χάνεται χρόνος για να κάνεις εντύπωση. Πιο σημαντικό από το γκολ του ήταν η δουλειά του στο γήπεδο. Η βελτίωση στις επιδόσεις των Yaya Toure και Fernandinho είναι επίσης ένας λόγος για μια αίσθηση ικανοποίησης. Ο Βραζιλιάνος δεν εγκληματίστηκε αρκετά τη περσινή χρονιά όμως ήταν θαυμάσιος ενάντια στη Juventus και απέδωσε καλά και στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Όσο για τον Toure, για άλλη μια μέρα, μια μέρα με λιγότερες κόντρες και μπλοκ της τελευταίας στιγμής, θα μπορούσε να έδινε στη City τη νίκη. Τουλάχιστον, ο λήθαργος και η αναποτελεσματικότητα που τον χαρακτήριζαν τη περασμένη σεζόν υποχωρεί στη μνήμη μας. Τα πρωτοσέλιδα στις επόμενες εβδομάδες αναμφίβολα θα ανήκουν στους μεσοεπιθετικούς, αλλά οι κεντρικοί μέσοι θα είναι αυτοί που θα παρέχουν τη βάση της κατασκήνωσης για τη περιπέτεια τους.



Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της West Ham Slaven Bilic σίγουρα δεν είχε καμία αμφιβολία ως προς την ισχύ των αντιπάλων του, λέγοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και θαυμάζοντας έπειτα την ανθεκτικότητα των ποδοσφαιριστών του που πήραν τη νίκη. Η City έχει χάσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια όμως δεν έχει χάσει ακόμη τις λεγεώνες των θαυμαστών τους.



Ο Bilic άγγιξε τους λόγους για την ήττα της City, έστω και ακούσια κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη δική του ομάδα:" Υπάρχει μια μικρή γραμμή μεταξύ της αυτοπεποίθησης και της αλαζονείας" είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το πόσο μακριά θα μπορούσε να πάει η West Ham. Ήταν η αλαζονεία ή η κακοτυχία που η City προκάλεσε από το κόρνερ το δεύτερο γκολ των Hammers; ήταν η αλαζονεία που ο Mangala άργησε να μαρκάρει τον Victor Moses πριν ανοίξει το σκορ; ο χρόνος θα το δείξει.



Στον απόηχο της ήττας τους από τη Juventus, οι περισσότεροι οπαδοί της City αρκέστηκαν στο να συμπεράνουν ότι τα σφιχτά παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων συλλόγων μερικές φορές θα πάνε με τον έναν τρόπο και μερικές με τον άλλο. Το βράδυ του Σαββάτου πολλοί κατηγόρησαν τη τύχη τους ή προσπάθησαν να διαχωρίσουν το αποτέλεσμα απλά ως ένα από εκείνα τα παιχνίδια.
Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι οπαδοί ήταν σωστοί. Όμως δύο σερί ήττες είναι πάντα αρκετές για να προκαλέσουν αβεβαιότητα. Και σε ένα πρωτάθλημα όπου κάθε ομάδα είναι σε θέση να πάρει ένα αποτέλεσμα παρά τις αντιξοότητες, η αβεβαιότητα αποφεύγεται σαν τη πανούκλα.
Η City ταξιδεύει στο Stadium of Light για το Capital one Cup απόψε, ένα γήπεδο όπου έχει πικραθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Η Sunderland βρίσκεται σε αξιοθρήνητη κατάσταση, και ακόμη και αν ο Pellegrini θα βάλει μια αποδυναμωμένη ομάδα μπροστά από τον αγώνα με τη Tottenham τη Κυριακή, οι "πολίτες" πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Όμως από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να εξομαλύνουν αυτές τις αδυναμίες στην αμυντική τους γραμμή.
Μια καλή αρχή είναι μόνο μια καλή αρχή. Αν θέλεις να κατακτήσεις το τίτλο, δεν πρέπει να πετάς παιχνίδια σαν της West Ham στην έδρα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: