Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αυξάνει τις στρατιωτικές της δαπάνες η Αυστραλία υπο την πίεση της Κίνας για τα επόμενα 10 χρόνια


Υπο την πίεση της οικονομικής και στρατιωτικής ανόδου της Κίνας και τη νέα προσοχή που δίνει η Ουάσινγκτον στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η αυστραλιανή κυβέρνηση απόφασε να αυξήσει κατά 30 δισ. δολάρια τις αμυντικές της δαπάνες για τα επόμενα 10 χρόνια, ανακοίμωσε ο πρωθυπουργός της μεγάλης χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Λαμβάνοντας το το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή η Αυστραλία προσαρμόζει ανάλογα το στρατηγικό σχέδιο για την άμυνα της χώρας και έτσι αυστραλιανές στρατιωτικές δαπάνες θα αυξηθούν στα 195 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας -ή το 2% του ΑΕΠ- ως το 2021-2022, καθώς η χώρα θα προχωρήσει σε αγορά νέων πολεμικών πλοίων, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικά, μαχητικών-βομβαρδιστικών αεροσκαφών και υποβρυχίων, είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

«Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η κυρίαρχη παγκόσμια στρατιωτική δύναμη για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Θα συνεχίσει να είναι ο πιο σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Αυστραλίας», σημείωσε ο Τέρνμπουλ, υπενθυμίζοντας τη μακρόχρονη διμερή συμμαχική σχέση, ενώ πρόσθεσε ότι «η παρουσία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να εγγυάται τη σταθερότητα της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: