Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Χάρτινοι στρατιώτες» στην Βρετανική Εφεδρεία


Πηγές απο τις τάξεις της βρετανικής εφεδρείας του βρετανικού στρατού καταγγέλλουν στην Sunday Express την έλλειψη προσωπικού και την ακαταλληλότητα πολλών απο όσους υπηρετούν στις τάξεις του, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι στις τάξεις της βρετανικής εφεδρεία υπηρετούν πιο πολύ «χάρτινοι στρατιώτες» που δεν είναι κατάλληλοι για υπηρεσία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Σύνταγμα των Royal Yeomanry όπου η επάνδρωση των περισσότερων από τις μισές μονάδες της εφεδρείας του Συντάγματος, υπάρχουν μόνο στα χαρτιά σε μια προσπάθεια να "φουσκώσουν" τους αριθμούς, προσπαθώντας να βοηθήσουν την κυβέρνηση να φτάσει το στόχο των 30.000 εφέδρων μέχρι το 2020, σύμφωνα με το σχέδιο Future Reserve 2020 του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Σοκαριστική είναι η αναφορά της ότι κάποιοι νεοσύλλεκτοι μόλις μετά βίας μπορούν να συναρμολογήσουν ένα τουφέκι, αποτέλεσμα της απουσίας τους από πολλές ασκήσεις ατομικής τακτικής

«Έχουμε αυτό που ονομάζουμε 'χάρτινους στρατιώτες', οι οποίοι επίσημα συνυπολογίζονται στο σύνολο των μελών μας, αλλά στην πραγματικότητα δεν έρχονται ποτέ σε ασκήσεις και εκπαιδευτικά μαθήματα» αναφέρει η ανώνυμη πηγή, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην μονάδα εφέδρων στη νότια Αγγλία όπου υπηρετεί.

«Έχουμε περισσότερους από 100 στρατιώτες στα αρχεία μας, αλλά από αυτούς εμφανίζονται τακτικά μόνο 12-15 σε μια τυπική νύχτα με ασκήσεις ατομικής τακτικής ή ασκήσεων ομάδων - περιπόλων.
Σε ένα Σαββατοκύριακο ασκήσεων σε ανοιχτό πεδίο, είμαστε τυχεροί αν έχουμε 5-6 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτών που αναλαμβάνουν το ρόλο των εχθρών. Έχω ενημερωθεί και από άλλες μονάδες ότι αυτό είναι δυστυχώς ένα συχνό φαινόμενο», προσθέτει.


Μια μονάδα -η 77η ταξιαρχία, που συμπεριλαμβάνει ειδικές ειδικότητες με άτομα που εξειδικεύονται σε αστικές υποθέσεις, intelligence και ψυχολογία- αποτελείται συνολικά από μόλις 670 άτομα, αν και υπήρχε στόχος να στρατολογηθούν 4.500 μέχρι τα Χριστούγεννα, αναφέρει η εφημερίδα. Οι περισσότεροι στη μονάδα αυτή μάλιστα είναι εκπαιδευτές ή σε διοικητικές θέσεις.

Επιπλέον, ένας έφεδρος που αποτελεί πηγή, ενημερώνει πως περίπου το 65% των εφέδρων κόπηκαν στις ιατρικές τους εξετάσεις ή έμειναν στα αρχεία των μονάδων τους ω ενενεργεία ακόμα και μετά την παραίτησής τους.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας απάντησε στο δημοσίευμα της Sunday Express αναφέροντας πως: «Θα λάβουμε υπόψη μας τις ανησυχίες για την παρουσία και την κατάσταση των εφέδρων στις μονάδες τους, αλλά τα νούμερα της στρατολόγησης εφέδρων είναι ενθαρρυντικά, καθώς είχαμε 8.500 νεοσύλλεκτους τον περασμένο χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: