Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ερωτευτείτε, αλλά μην ξεχαστείτε


Αυτό το εύστοχο και… ρεαλιστικό μήνυμα είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στους μαθητές της Γ΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Συκεών τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα» και της Μ.Κ.Ο. για την υποστήριξη των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS «Κέντρο Ζωής», κατά τη διάρκεια ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συντονισμένης εκστρατείας ενημέρωσης που ανέλαβε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα». Στη συνάντηση (12.2.2016) παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, και ο αντιπρόεδρος της «Πυξίδας» Δημήτρης Απατσίδης. Ο κ.Τσακιρίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του, κάλεσε τους νέους να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα με υπεύθυνη ενημέρωση ώστε να ενισχύσουν την ασφάλειά τους, ενώ αναφέρθηκε στα προγράμματα και τις δράσεις του δήμου στον τομέα της πρόληψης, παροτρύνοντας τους μαθητές να συνεργασθούν με το Κέντρο Πρόληψης.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ, παρουσία του διευθυντή Στέλιου Μπουλταδάκη και εκπαιδευτικών, οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή συμμετείχαν στην εκδήλωση, κατά την οποία απαντήθηκαν τα πολλά ερωτήματα που έθεσαν γύρω από την ερωτική σχέση και την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, δίνοντας έμφαση κυρίως στον ιό HIV και το AIDS. Μετά την ενημέρωση που δέχθηκαν για τους τρόπους μετάδοσης των νοσημάτων και την πρόληψή τους, στις ερωτήσεις των μαθητών απάντησαν οι ειδικοί επιστήμονες-εισηγητές, που ήταν από την πλευρά της «Πυξίδας» η ψυχολόγος Αλέκα Πορτσέλη και το στέλεχός της Τάσος Κουφοκώτσιος, και από την πλευρά, δε, του «Κέντρου Ζωής» ο ψυχολόγος Απόστολος Πελτέκης. Παρεμβάσεις έκανε και η επιστημονική διευθύντρια της «Πυξίδας», και κλινική ψυχολόγος, Μάρω Βασσάρα, με τους ειδικούς επιστήμονες να απομυθοποιούν ταμπού γύρω από το θέμα.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ειδικού βίντεο-τμήμα ταινίας, για να ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο θέμα που διαπραγματευόταν και να ολοκληρωθεί με τη διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στους μαθητές.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου 2016, με τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της «ΠΥΞΙΔΑΣ» να κάνουν εξόρμηση στα καφέ που βρίσκονται στην περιοχή για διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: