Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ένας ερωτευμένος αλεξιπτωτιστής και μια νοσοκόμα του Β' Π.Π. ξανασμίξανε μετά απο 70 χρονιά


Ένας 93χρονος βετεράνος του Β' Παγκομίου Πολέμου από τις ΗΠΑ, ο Νόργουντ Τόμας, ξεκινά ταξίδι προς την Αυστραλία για να επισκεφτεί μετά από 70 χρόνια την τότε ερωτική του σύντροφο,  την Τζόις Μόρις, που είχε κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπως γράφει η εφημερίδα Virginian-Pilot.

«Προτιμώ να πεθάνω ταξιδεύοντας στην Αυστραλία παρά να ζω με την απορία 'Τί θα γινόταν αν.."», εξομολογείται στην εφημερίδα ο Τόμας.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο λίγο πριν γίνει η Απόβαση στη Νορμανδία. Η Μόρις ήταν μια 17χρονη Βρετανίδα και ο Τόμας ένας 21χρονος Αμερικανός αλεξιπτωτιστής.

«Η Τζόις ήταν ξεχωριστή», είπε ο Τόμας. «Αλλά μετά τον πόλεμο δέχτηκα ξαφνικά εντολή να επιστρέψω στις ΗΠΑ και δεν υπήρξε ευκαιρία ούτε να αποχαιρετιστούμε».


Μετά τον πόλεμο, το ζευγάρι αλληλογραφούσε και ο Τόμας ζήτησε από τη Μόρις να έρθει στις ΗΠΑ για να τον παντρευτεί. Κατά περίεργο τρόπο, η Μόρις δεν κατάλαβε σωστά και θεώρησε ότι ο Τόμας βρήκε άλλη γυναίκα, με αποτέλεσμα να σταματήσει να του γράφει.

Καθώς πέρασαν τα χρόνια, παντρεύτηκαν και οι δυο τους με άλλα άτομα και απέκτησαν παιδιά. Η σύζυγος του Τόμας πέθανε το 2001 και η Μόρις πήρε διαζύγιο έπειτα από 30 χρόνια γάμου.

Η Μόρις ζήτησε πέρυσι από ένα γιο της να ψάξει για τον Τόμας στο Ίντερνετ, όπου και βρήκαν το όνομά του σε ένα άρθρο της Virginian-Pilot σχετικά με τους επιζώντες της Απόβασης στη Νορμανδία.


Ο Τόμας και η Μόρις, η οποία σήμερα είναι 88 χρονών, πρόσφατα επικοινώνησαν μέσω Skype. Όταν έγινε γνωστή η ιστορία τους, εκατοντάδες άτομα χρηματοδότησαν με δωρεές το ταξίδι του Τόμας στην Αυστραλία και η Air New Zealand κανόνισε τις πτήσεις.

«Ανυπομονώ να δω ξανά το χαμόγελό της», είπε ο Τόμας. «Δεν ξέρω αν θα υπάρχουν ακόμα ερωτικά αισθήματα, αλλά στη χειρότερη περίπτωση θα περάσω κάποιο χρόνο με μια παλιά φίλη. Θα είναι όμορφο να αναπολήσουμε το διάστημα που περάσαμε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: