Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κύπρος: Τελετή απόλυσης Εθνοφυλάκων κλάσεως 1983 από την Εθνική Φρουρά


Πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο τελετές σε όλους τους Σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς για απόδοση τιμών προς τους απολυθέντες εθνοφύλακες κλάσεως 1983. Χθες, πραγματοποιήθηκε ανάλογη τελετή στην 1η Μεραρχία Πεζικού στο ΚΕΝ Λάρνακας στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας προς τους Εθνοφύλακες για την υπηρεσία τους προς την πατρίδα και τόνισε την τεράστιας σημασίας προσφορά της Εθνοφυλακής προς την Εθνική Φρουρά. Επισήμανε επίσης, ότι με το αίσθημα φιλοπατρίας που διακρίνει τους εθνοφύλακες και την αδιάλειπτη ανιδιοτελή προσφορά προς την πατρίδα για δεκαετίες, αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τους στρατεύσιμους νέους μας.


Κατά την τελετή, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης απένειμε τιμητικά διπλώματα μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αιτημάτων από εθνοφύλακες για συνέχιση της υπηρεσίας τους πέραν του 50ου έτους της ηλικίας τους σε εθελοντική βάση, έχει αυξηθεί τα τελευταία 3 χρόνια κατά 20% περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: