Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζονται οι ανακαταλήψεις του Συριακού κυβερνητικού Στρατού


Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις, που υποστηρίζονται από Εθνοφύλακες και εθελοντές εφέδρους και άνδρες της Παλαιστινιακής φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής , κατέλαβαν τη μικρή κορυφογραμμή του λόφου στην περιοχή Tal Masbah, η οποία ήταν ένα από τα τελευταία φυλάκια του Daesh κατά μήκος της εθνικής οδού Salamiyah-Raqqa εθνική οδό.

Η συγκεκριμένη ενέργεια των κυβερνητικών συριακών δυνάμεων, εντάσσεται στην γενικότερη επιθετική προσπάθεια  να ανακαταλάβουν το  στρατιωτικό αεροδρόμιο της Tabaqa στη νοτιοδυτική Raqqa, το οποίο κατελήφθη από τις δυνάμεις του Daesh τον Αύγουστο του 2014. Τώρα βρίσκονται μόλις 35 χλμ απο τον στόχο τους.

Εν τω μεταξύ, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν μαζικές επιθέσεις στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει  Ithriya-Raqqa βορειοανατολικά της επαρχίας Χάμα, αναγκάζοντας τρομοκρατικές ομάδες να εγκαταλείψουν τις περισσότερες θέσεις τους απο την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες μαχητές.

Νωρίτερα την Κυριακή, η συριακή αεροπορία βομβάρδισε μια σημαντική στρατιωτική εγκατάσταση - στρατόπεδο των τρομοκρατών στο χωριό Hamada Omar στην περιοχή Salamiyah, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες τρομοκράτες όπως αναφέρει το Fars News.

Δεν υπάρχουν σχόλια: