Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επέλαση του Συριακού Στρατού στο Χαλέπι


Οι Σύροι αντάρτες οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, θα περικυκλωθούν σύντομα, τόνισε πηγή του συριακού στρατού την Πέμπτη, λίγες ώρες αφού οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έκοψαν βασική δίοδο εφοδιασμού των ανταρτών.
Η δίοδος ένωνε την πόλη του Χαλεπίου με τα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

Ο συριακός στρατός και σύμμαχές του πολιτοφυλακές, με  την αεροπορική αρωγή της Ρωσίας, έσπασε τις γραμμές των ανταρτών και την πολιορκία δύο σιιτικών πόλεων, της Νουμπούλ και της Αλ Ζαχράα, βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

Τα χωριά Νουμπούλ και Ζάχρα, με πληθυσμό 60.000 κατοίκων, βρίσκονται σε στρατηγικής σημασίας πέρασμα από το Χαλέπι προς την τουρκική μεθόριο.

Το Χαλέπι, άλλοτε πολυπληθέστερη πόλη της Συρίας, βρίσκεται 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Από το 2012, η πόλη είναι διχοτομημένη.

«Εάν ο στρατός ολοκληρώσει τις επιχειρήσεις του σε βορειοδυτική κατεύθυνση από τη Ζίρμπα και σε νοτιοδυτική κατεύθυνση από τη Νουμπούλ και την Αλ Ζαχράα, όλες οι οδοί ανεφοδιασμού των ανταρτών θα έχουν κοπεί. Κι αυτό θα συμβεί σύντομα», τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συριακή στρατιωτική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: