Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Leicester: Οι απροσδόκητοι διεκδικητές του τίτλου


Δημήτρης Βαρσάνης

Το αξιοσημείωτο κυνήγι της Leicester για το τίτλο συνεχίζεται και το πραγματοποιεί με μια συλλογή μαζεμένους από εδώ και εκεί. Έτσι, ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες και που βρίσκονταν πριν από την ένταξή τους στις Αλεπούδες;

Kasper Schmeichel - Αποκτήθηκε από τη Leeds United το 2011 για ένα εκατομμύριο λίρες



Ο Schmeichel και ο Joe Hart ήταν την ίδια περίοδο στη Manchester City και ο Δανός ήταν στην πρώτη ομάδα μπροστά από τον Άγγλο όταν ο Sven Goran Eriksson ήταν ο προπονητής της City το 2007. Για έναν 20χρονο απέδωσε καλά, βγάζοντας και πέναλτι του Robin van Persie μεταξύ άλλων, αλλά αφότου έχασε την ιεραρχία,αγοράστηκε από τη Notts County σε αυτό μια περίεργη περίοδο που ο Eriksson ήταν διευθυντής του ποδοσφαίρου στο σύλλογος. Ο Eriksson, σαφώς μεγάλος του οπαδός, έφερε τον Schmeichel στη Leicester από τη Leeds το 2011.
Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Ανακηρύχθηκε το καλύτερο ταλέντο κάτω των 21 της Δανίας το 2007.

N' Golo Kante - Αποκτήθηκε από τη Caen το καλοκαίρι του 2015 για 5.5 εκατομμύρια λίρες



Πριν από πέντε χρόνια, ο Yaya Toure μετακόμισε στη Manchester City έχοντας κερδίσει το Champions League και δύο πρωταθλήματα με την Barcelona. Την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που τον περιόρισε το Σαββατοκύριακο, ο N' Golo Kante, έπαιζε για τη Suresnes στην όγδοη κατηγορία της Γαλλίας. Σταδιακά ανέβαινε τα σκαλοπάτια του Γαλλικού ποδοσφαίρου, παίζοντας για τις ρεζέρβες της Boulogne στην πέμπτη κατηγορία, έπειτα στη πρώτη ομάδα τους στη Ligue 2, πριν μετακομίσει στην Caen στην ίδια κατηγορία.
Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Κέρδισε την άνοδο στην Ligue 1 με τη Caen το 2014.

Riyad Mahrez - Αποκτήθηκε από τη Le Havre για 400.000 λίρες τον Ιανουάριο του 2014


Ξεκίνησε στη Sarcelles, στη συνέχεια μετακόμισε στη Quimper(τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας) και στη συνέχεια στη Havre, αρχικά για τις ρεζέρβες της, αλλά έκανε το ντεμπούτο στη πρώτη ομάδα κατά τη χρονική στιγμή που ήταν στην Ligue 2. Οι σκάουτερ της Leicester εντόπισαν τον Αλγερινό μαζί με τον Kante, καθώς οι δύο παίκτες αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον, το 2013, και λίγους μήνες αργότερα οι "Αλεπούδες" κατέβαλλε το σχετικό κομμάτι ψωμί των 400.000 λιρών για τον Mahrez, τον οποίο ακολούθησε μετά από 18 μήνες ο κεντρικός μέσος
Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Η συμμετοχή του με την Αλγερία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Jamie Vardy - Αποκτήθηκε από τη Fleetwood για ένα εκατομμύριο λίρες το καλοκαίρι του 2012



Έμεινε ελεύθερος από τη Sheffield Wednesday στα 15 και πήγε στη Stocksbridge Park Steels -η οποία αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα - πριν μετακομίσει στην Halifax Town. Τα γκολ του συνείσφεραν να πάει στη Fleetwood Town και το εντυπωσιακό ρεκόρ του - σκόραρε 34 φορές σε 42 παιχνίδια - έπεισαν τη Leicester να πληρώσει ένα εκατομμύριο λίρες για τον ίδιο το 2012. Ενώ το ποσό αυτό είναι σαφώς η μεγαλύτερη μεταγραφή για έναν παίκτη που είναι σήμερα πρώτος σκόρερ στην Premier League, αξίζει να θυμηθούμε ότι κατά τη στιγμή θεωρήθηκε ως ένα στοίχημα από την Leicester. Κανείς δεν είχε πληρώσει ποτέ τόσα χρήματα για έναν παίκτη που δεν έπαιξε στις δύο πρώτες κατηγορίες.

Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Το ρεκόρ μεταγραφής του όταν μετακόμισε από τη Fleetwood για να πάει στη Leicester

Christian Fuchs - Ήρθε από τη Schalke με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι του 2015



Ένας σχετικά χαμηλών τόνων ποδοσφαιριστής σε επίπεδο συλλόγων,ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του, την Αυστρία, παίζοντας πέντε χρονιές για τη Mattersburg ενταχθεί στη Bochum και τη Γερμανία το 2008. Αφού αγωνίστηκε για ένα χρόνο δανεικός στη Mainz εν τέλει τον αγόρασε, αλλά την επόμενη μέρα τον αγόρασε η Schalke, όπου ήταν βασικός για ένα-δύο χρόνια. Συμμετείχε στο Champions League πριν από ένα τραυματισμό στο γόνατο που σήμαινε ότι έπρεπε να περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν 2013-14 στο περιθώριο. Αρχηγός επίσης της Αυστρίας με 72 συμμετοχές.

Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Δημιούργησε μια ακαδημία ποδοσφαίρου στην Αμερική

Robert Huth - Αποκτήθηκε από τη Stoke για τρία εκατομμύρια λίρες το καλοκαίρι του 2015 (δανεικός από τον Ιανουάριο)



O Huth είχε παρθεί από την ομάδα νέων της Union Berlin σε ηλικία 16 ετών, αλλά με τον John Terry, τον William Gallas και τον Ricardo Carvalho μπροστά του, πραγματοποίησε μόνο 62 εμφανίσεις στην Chelsea σε πέντε χρόνια. Έπειτα πήγε στη Middlesbrough, αλλά υποβιβάστηκε μαζί τους το 2009 και μετά μετακινήθηκε στη Stoke εκείνο το έτος, όπου πέρασε τέσσερις χρονιές ως βασικό μέλος πριν οι συχνοί τραυματισμοί του στο γόνατο τον βάλουν στο περιθώριο. Αποκτήθηκε από τη Leicester σε μόνιμη μεταγραφή το καλοκαίρι μετά από μια περίοδο δανεισμού τη περασμένη σεζόν.


Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Πραγματοποίησε αρκετές εμφανίσεις (10 και 13 αντίστοιχα) για να πάρει δύο μετάλλια της Premier League με τη Chelsea, το 2005 και το 2006.

Wes Morgan - Αποκτήθηκε από τη Nottingham Forest για ένα εκατομμύριο λίρες το καλοκαίρι του 2012


Ένα προϊόν του περιστασιακά γόνιμου συστήματος της νεολαίας της Nottigham Forest, o Morgan πραγματοποίησε πάνω από 400 εμφανίσεις για το τόπο γέννησης του και σχεδόν αμέσως πήρε βασικό ρόλο από τη στιγμή που ανέβηκε στη πρώτη ομάδα στα 19 του. Ο Morgan μεγάλωσε και έγινε ένας από τους καλύτερους σέντερ μπακ στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ όταν κατέστη σαφές ότι η χρονιά της Forest όδευε στο πουθενά το 2012, μετακόμισε στη Leicester στο παράθυρο της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.


Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Η άνοδος με τη Nottigham Forest το 2008 στη Championship

Marc Albrighton - Αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από την Aston Villa το καλοκαίρι του 2014



Ένας γρήγορος και επιδέξιος εξτρέμ, ο Albrighton εντυπωσίασε αρχικά στην Aston Villa, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει μια θέση βασικού στην πρώτη ομάδα της και μια περίοδο δανεισμού στη Wigan το 2013 δεν παρήγε μια μεγάλη απόδειξη ότι θα μπορούσε να γίνει ένας παίκτης της Premier League. Αφέθηκε ελεύθερος από τη Villa, όταν το συμβόλαιό του έληγε το 2014, όντας στο σύλλογο από τα οκτώ του χρόνια.


Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Σκόραρε μέσα σε 15 λεπτά στο ντεμπούτο του με την Under 21 της Εθνικής Αγγλίας

Jeffrey Schlupp - Ήρθε μέσα από τις ακαδημίες



Γεννημένος στο Αμβούργο από Γκανέζους γονείς, ο Schlupp και η οικογένειά του μετακόμισαν στην Αγγλία όταν ήταν αγόρι και εντάχθηκε στις τάξεις της νεολαίας της Leicester αρχικά ως επιθετικός. Προσέλκυσε την προσοχή της Manchester United και του δόθηκε μια δοκιμή στο Old Trafford, αν και το 2013 έγινε ένα ημιβασικό μέλος στη Leicester.Από εξτρέμ μετατράπηκε σε ένα αριστερό μπακ, εκτοπίζοντας τον Paul Konchesky κατά τη διάρκεια της σεζόν που η Leicester κέρδισε την άνοδο στη πρώτη κατηγορία. Ακόμη, βραβεύθηκε από τους συμπαίκτες του ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς τη περασμένη σεζόν.


Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Φιναλίστ στο League Trophy ενώ ήταν δανεικός στη Brentford εκείνη τη περίοδο.

Danny Drinkwater - Αποκτήθηκε από τη Manchester United για 700.000 λίρες το καλοκαίρι του 2012



Ένας άλλος απόφοιτος της Manchester United, ψαχνόταν για χρόνια σαν ένας ταλαντούχος παίκτης που ποτέ δεν έβρισκε ένα μέρος για να εγκατασταθεί. Ο Drinkwater ποτέ δεν έκανε καμία εμφάνιση με τη πρώτη ομάδα της Manchester United και πέρασε περιόδους δανεισμού στις Huddersfield, Cardiff, Watford και Barnsley πριν η Leicester τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2012. «Έχουν τσακίσει έναν παίκτη που εμείς τον αναπτύξαμε," είπε το αφεντικό της Barnsley Keith Hill, κάτι που ενόχλησε τις "αλεπούδες" ιδιαίτερα, μιας και ο Drinkwater ήταν δανεικός στο Oakwell εκείνη την εποχή.


Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο τελικό του Lancashire Senior Cup για τη Manchester United επί της Liverpool το 2008.


Shinji Okazaki - Αποκτήθηκε από τη Mainz για επτά εκατομμύρια λίρες το καλοκαίρι του 2015


Ξεκίνησε τη καριέρα του στη Shimizi στην J-League, όπου έπαιξε για πέντε χρόνια πριν μετακομίσει στην Ευρώπη το 2011. Υπέγραψε για τη Stuttgart, αλλά πωλήθηκε στη Mainz αφότου σημείωσε μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα στην τελευταία του χρονιά στους "κόκκινους". Είναι ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Ιαπωνία, βρίσκοντας δίχτυα για τη χώρα του και στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2010 και του 2014.

Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Πιθανότατα τα εν λόγω τέρματα του στο Μουντιάλ όμως και το ανάποδο ψαλιδάκι του με τη Stuttgart δεν ήταν κακό.


Το υποστηρικτικό κομμάτι

Gokhan Inler - Αποκτήθηκε από τη Napoli για τρία εκατομμύρια λίρες το καλοκαίρι του 2015

Υπέγραψε στη Leicester το περασμένο καλοκαίρι αφού έκανε πάνω από 250 εμφανίσεις στην Ιταλία σε Napoli και Udinese σε οκτώ χρόνια.

Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Κέρδισε το κύπελλο Ιταλίας με τη Napoli δις, το 2012 και το 2014.

Andy King - ήρθε μέσα από τις ακαδημίες

Μένοντας ελεύθερος από την ακαδημία της Chelsea στην ηλικία των 15 ετών, Ο Ουαλός Διεθνής προσχώρησε στη συνέχεια στη Leicester και έκανε το ντεμπούτο του στη πρώτη ομάδα στα 18. Έχει κάνει πάνω από 300 εμφανίσεις για τον σύλλογο από την League One έως τη Premier League.

Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Κατέκτησε τη Premier League με την ομάδα νέων της Leicester

Leonardo Ulloa - Αποκτήθηκε από τη Brighton για οκτώ εκατομμύρια λίρες το καλοκαίρι του 2014

Η Brighton έφερε τον Ulloa στην Αγγλία το 2013, Η Leicester ξόδεψε ένα ποσό ρεκόρ για αυτόν 18 μήνες αργότερα.


Προηγούμενη σημαντική στιγμή της καριέρας του: Κατέκτησε το Κόπα Σουνταμερικάνα με την Arsenal Sarandi το 2007, αν και η επιρροή του ήταν ελάχιστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: