Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Άσκηση Πλοηγών - Ανιχνευτών Περιπόλων: «ΤΥΦΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ 16»


Το Μεσημέρι της Κυριακής 28/2/16 έληξε η Διήμερη Άσκηση Προσανατολισμού “ΤΥΦΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ 16” που συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι Σ.Ε.Ε.Δ.Α (Σύλλογος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεών Αττικής)  - Σ.Σ.Α.Ε (Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων), η κοινότητα 35 Μοίρα Καταδρομών (35ΜΚ) και η Ομάδα Ο.Δ.Ε.Υ.Ω. Με το πέρας της ΤΑΜΣ ολοκληρώθηκε και ο Κύκλος Εκπαίδευσης Πλοηγών περιπόλων που είχε ξεκινήσει εδώ και 3 εβδομάδες με θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια.

Κατά την διάρκεια της ημέρας άλλα κυρίως της Νύχτας, οι ασκούμενοι χωρισμένοι είτε σε ζευγάρια είτε μόνοι τους εφήρμοσαν στην πράξη τις γνώσεις τους στην ανάγνωση χαρτών και την Χρήση Πυξίδας. Σύμφωνα με το Σενάριο της Άσκησης τα ζεύγη ή τα άτομα έπρεπε να κινηθούν σε “εχθρική” περιοχή για να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία με την μέθοδο των συντεταγμένων μέσα στο δάσος και εκεί να ανεφοδιαστούν ή να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την μετέπειτα αποστολή τους.


Κατά την διάρκεια της διαδρομής ακολούθησαν συγκεκριμένα αζιμούθια και αποστάσεις. Όμως κατά την πορεία τους “εχθρικές ομάδες καταδίωξης” είτε με οχήματα είτε με ακροαστικά φυλάκια και “ενέδρες” προσπαθούσαν διαρκώς να τους εντοπίσουν.

Παρ όλες τις δυσκολίες, οι περισσότεροι ασκούμενοι (εκτός τριών) κατάφεραν να διαφύγουν και να ολοκληρώσουν την άσκηση με επιτυχία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: