Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑΜΣ: «ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΦΛΟΓΑ 2016»: Άσκηση διάσωσης - επιβίωσης στην Βόρεια Πάρνηθα


Με το τέλος της Τακτικής Άσκησης Μετα Στρατευμάτων με την κωδική ονομασία: «ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΦΛΟΓΑ 2016», ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων επιβίωσης - διάσωσης που διήρκεσε απο τον Ιανουάριο και διοργανώθηκε υπο την αιγίδα του Σ.Σ.Α.Ε (Σύλλογο Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων), Σ.Ε.Ε.ΔΑ (Σύλλογο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής),ΟΔΕΥΩ ( Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψηλής Ωφελίας) και τους Εφέδρους της 35ης Μοίρας Καταδρομών.

Κατα την διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχοντες έφεδροι διδάχτηκαν και εξετάστηκαν κατα ζεύγη σε αντικείμενα που αφορούσαν στην κατασκευή πρόχειρου και μακράς περιόδου διαβιώσεως καταφυγίου, στην εύρεση και προετοιμασία τροφής, στην συλλογή - φιλτράρισμα νερού, στην προετοιμασία διαφόρων μορφών πυράς και σε τακτικές διαφυγής. Το αντικείμενο ολοκληρώθηκε σε 3 θεωρητικά μαθήματα, 1 ολοήμερο πρακτικό στον Υμηττό και μια άσκηση στην Βόρεια Πάρνηθα.


Να σημειωθεί πως την άσκηση παρακολούθησε ως παρατηρητής, Συνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων ο οποίος παρέδωσε στους διοργανωτές έγγραφη αναφορά συμπερασμάτων, παρατηρήσεις και επαίνους.

Οι παραπάνω ενώσεις θα πραγματοποιήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα επόμενο κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο τον προσανατολισμό με στόχο την δημιουργία ικανών πλοηγών περιπόλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: