Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

«Ο μύθος των Ατρειδών» στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών


Απόδειξη της κοινωνικής αποστολής της τέχνης του θεάτρου αποτελεί η συνεργασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με το Θέατρο Γέννεσις, προκειμένου να ενισχυθεί το δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ανεβαίνει η παράσταση «Ο μύθος των Ατρειδών» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μίγκα.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Θεάτρου Γέννεσις, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του αποθέματος προϊόντων του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι θεατές καλούνται αντί εισιτηρίου να προσφέρουν όσα αγαθά θέλουν και μπορούν, με τα οποία θα ενισχύονται καθημερινά το επόμενο χρονικό διάστημα δεκάδες άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που λειτουργούν ο δήμος και το Κέντρο Εργάνη.
Η παράσταση θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Πολιτιστικό Κέντρο, Ρήγα Φεραίου με Μεγάρων), στις 7 το απόγευμα.

Σκηνοθέτης, ηθοποιοί και συντελεστές του Θεάτρου Γέννεσις, μέσα από εκτενή αποσπάσματα από τα έργα Τρωάδες, Ηλέκτρα και Ιφιγένεια Εν Ταύροις, παρουσιάζουν το δυναμισμό των αρχαίων κειμένων μέσα από μια σύγχρονη αντίληψη. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν: «τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να στραφούμε στο αρχαίο δράμα, γιατί τα προβλήματα που πραγματεύεται υπερβαίνουν το χρόνο, τον τόπο και την εθνικότητα, και οδηγούν προς τον κοινωνικό και διεθνή ανθρωπισμό».
Παράλληλα, επιχειρηματολογώντας για την επιλογή του Ευριπίδη, σημειώνουν ότι βρίσκουμε σ’ αυτόν «έναν άνθρωπο που είχε στο μυαλό του τις ίδιες αμφιβολίες και τα ίδια ιδανικά, που ένοιωσε τις ίδιες επιθυμίες και την ίδια οργή, όπως πολλοί άνθρωποι της εποχής μας, ειδικά οι νέοι».

Συντελεστές είναι:
Ελεύθερη απόδοση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αλέξης Μίγκας
Κοστούμια: Σοφία Αποστολίδου
Μουσική: Σούλης Λιάκος-Αλέξης Μίγκας-Γιάννης Ζουγανέλης
Φωτισμοί: Νίκος Τσολάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Παπαγεωργής

Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται):
Γέροντας: Στράτος Μούρκος
Εκάβη: Αγγελική Φουντούκη
Ανδρομάχη: Σόνια Κωτίδου
Ταλθύβιος: Στράτος Μούρκος
Ηλέκτρα: Μαρία Ανθίδου
Ορέστης: Γιάννης Μπαστρογιάννης
Πυλάδης: Γιάννης Παπαγεωργής
Κλυταιμνήστρα: Έρρικα Νικολαΐδου
Ιφιγένεια: Αγγελική Φουντούκη
Βουκόλος: Τρύφων Μάζνης , Αλέξανδρος Τσαμουσιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: