Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Premier League

Η Stoke δεν λαμβάνει την αναγνώριση που αξίζει


του Δημήτρη Βαρσάνη

Ο Ryan Shawcross αποτίναξε από πάνω του την απογοήτευση τη Κυριακή για ακόμα μια επίπληξη του από την Αγγλία,καθώς εξαφάνισε στη προσωπική του μονομαχία τον Harry Kane(ο τελευταίος παίκτης που είναι στα υπόψη του Roy Hodgson) οδηγώντας τη Stoke στη νίκη με 2-1 επί της Tottenham στο “White Hart Lane”.


Δυστυχώς πολλοί οπαδοί,ειδήμονες και κυρίως ο προπονητής της Αγγλίας συνεχίζουν να αγνοούν τη κατάσταση του. Οι οπαδοί της Stoke περιμένουν την ημέρα όταν ένας από τους δικούς τους ποδοσφαιριστές ανταμειφθούν με τον έπαινο που αξίζουν. Μέχρι τότε θα πρέπει να υπομείνουν ένα συμβολικό ελαφρύ χτύπημα στο κεφάλι έχοντας ακούσει πόσο κακή ήταν η αντίπαλος τους. Η Tottenham πράγματι αυτή τη χρονιά είναι κάτω του μετρίου όμως είναι άδικο να αγνοούμε σήμερα τις επιτυχίες της Stoke.


Ο Mame Diouf πήρε το χρίσμα αντί του Peter Crouch ώστε να συνεχίσει ως μοναδικός επιθετικός και πραγματοποίησε άλλο έναν αξιοσημείωτο αγώνα,με τον Shawcross και τον Muniesa να κάνουν πολλά αμυντικά διωξίματα. Ο Jonathan Walters είχε άλλη μια καλή επίδοση εκθέτοντας την έλλειψη ύψους του Danny Rose.


Εκεί όμως που πρέπει να σταθούμε είναι στην εμφάνιση του Bojan Krkic όπου μετά το 2-2 απέναντι στη West Ham παρουσίασε άλλη μια έξυπνη και εντυπωσιακή εικόνα. Ο Mark Hughes φαίνεται να έχει βρει έναν ρόλο για τον οποίο είναι σε θέση να αξιοποιήσει το ταλέντο του και ο ίδιος ο Ισπανός να προσαρμόσει το ρόλο του,έτσι ώστε να αγοράσει χρόνο και χώρο. Η ευκινησία του,η ταχύτητα του και η εκτέλεση του ήταν άψογα συγχρονισμένες στο γκολ που έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους.


Η ενεργοποίηση των ταλέντων του Krkic προήλθε από το συμπαγές δίδυμο του Steve N’Zonzi και του Steve Sidwell,ο οποίος παρείχε μια σταθερή κάλυψη μπροστά από την άμυνα των “Potters”. Ενώ ο N’Zonzi ανέβαινε μπροστά να δώσει υποστήριξη στην επίθεση ο Sidwell καθόταν πίσω και απέτρεπε κάθε κίνδυνο που μπορούσε να περάσει από τη μεσαία γραμμή. Ακόμα πραγματοποίησε επτά επιτυχημένα τάκλιν,εκ των οποίων τα τέσσερα στο αμυντικό τρίτο. Η κατάσταση του μοιάζει πολύ με του Krkic,καθώς και αυτός με τη σειρά του έπρεπε να περιμένει το χρόνο του και να προσαρμοστεί στο δικό του ρόλο για να έχει έναν αντίκτυπο στην ομάδα του και πλέον και οι δύο βρήκαν τη φόρμα τους και τη συνοχή τους στη σωστή στιγμή.

Αυτή η συνοχή έχει δώσει το έναυσμα στον Mark Hughes και τους ποδοσφαιριστές του. Η φετινή χρονιά φέρνει πολύ στην περσινή,μια καθυστερημένη άνθιση βρίσκεται στον ορίζοντα για μια ομάδα που αρχίζει να αφήνει το αντίκτυπο της στο πρωτάθλημα και στους αντιπάλους της. Ενώ η διακοπή για τις Εθνικές αντιμετωπίζεται συνήθως με αδιαφορία και απαξίωση μάλλον έφτασε τη καλύτερη χρονική στιγμή για τους “Potters”.


Η Stoke έχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ τραυματισμών στο πρωτάθλημα αυτή τη χρονιά και οι απώλειες των Phil Bardsley και Marc Wilson επιδεινώνουν μια άθλια εβδομάδα για το ιατρικό τιμ,το οποίο έχει να αντιμετωπίσει επίσης δύο ξεχωριστά σπασίματα στα οστά για τον Donatan Teixeira και τον Marko Arnautovic. Ο προπονητής τους ελπίζει αυτές τις δύο εβδομάδες ότι θα επουλωθούν οι πληγές και θα παρέχει μια πολύτιμη ξεκούραση για παίκτες όπως ο Victor Moses,ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από έναν ενοχλητικό μηριαίο μυ.

Ο πρώτος της αγώνας μετά την επιστροφή από τις Εθνικές είναι εναντίον της Burnley στο “Brittania”,το οποίο αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί στη πρώτη 10άδα μέχρι τα Χριστούγεννα ύστερα από μια ανταγωνιστική κούρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: