Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Manchester City

Τι συμβαίνει με τους πρωταθλητές;


του Δημήτρη Βαρσάνη

Για κάποιους η διακοπή για τις Εθνικές είναι μια περίοδος για να καταπνίξουν τα χασμουρητά και να στριφογυρίσουν τους αντίχειρες,ενώ για άλλους μια σοβαρή παρακαταθήκη.

Για πρώτη φορά στη περίπτωση της Manchester City η παύση ήρθε τη σωστή στιγμή ώστε να αναπνεύσει βαθιά και να προσπαθήσει να αναδιοργανώσει το χάος που σκεπάζει το σύλλογο στους τελευταίους έξι αγώνες. Σε άλλες εποχές η κακή της φόρμα αντιμετωπίστηκε ως μια μικρή ενόχληση που διέκοπτε τη βασιλική πορεία της.

Με τη Chelsea να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη κορυφή της Premier League,τη πρόωρη έξοδο της από League Cup ως κάτοχος και τις πιθανότητες της να περάσει από τους ομίλους του Champions League να κρέμονται από μια κλωστή,ο Manuel Pellegrini και το προσωπικό του πρέπει να βρουν γρήγορα κάποιες απαντήσεις σε μια σειρά από δύσκολα ερωτήματα. Ας ανακατέψουμε τη τράπουλα μέσα από την ομάδα του και να δούμε αν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποιες από τις σημαντικότερες θέσεις που χρίζουν άμεσης προσοχής.


Πολλά προβλήματα στην άμυνα
Στα χαρτιά η κατάσταση στους τερματοφύλακες είναι καλά καλυμμένη. Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Joe Hart είχε μια άκρως καλή εναλλακτική λύση από πίσω του όπως ο Willy Caballero. Ο Ισπανός πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις όταν καλείται και ο Hart είναι ένας από τους λίγους παίκτες της που έχουν αποφύγει τη τσουχτερή κριτική.

Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους τέσσερις της άμυνας. Έχουν γίνει ευδιάκριτα πορώδεις και τα πολλά δεινά της Manchester City αυτή τη χρονιά προέρχονται από τις εκνευριστικές επιδόσεις σε αυτό τον χώρο του γηπέδου. Αν οι “βράχοι” της Vincent Kompany και Pablo Zabaleta μοιάζουν παράξενα άβολα κατά καιρούς,οι συμπαίκτες τους στην άμυνα φαίνονται πολύ χειρότεροι.

Ο Bacary Sagna παρέχει μια στατική αντικατάσταση στο δεξί άκρο και από την άλλη πλευρά,τόσο ο Alexander Kolarov όσο και ο Gael Clichy μοιάζουν απελπιστικά ντεφορμαρισμένοι τις τελευταίες εβδομάδες. Ο παρτενέρ του Kompany είναι ή ο νευρικός τους πρώτους του μήνες Ellaquim Mangala ή ο σταθερός και αξιόπιστος Martin Demichelis σε σύγκριση με τον Γάλλο αμυντικό. Όσο για τη τύχη του Matija Nastasic κανείς δεν ξέρει να σε απαντήσει στο “Etihad”,με τον Σέρβο αμυντικό να έρχεται από τη Fiorentina ως ένα από τα μελλοντικά θαύματα του κόσμου και πρόκειται να αποχαιρετήσει με μια σειρά από κενά πρόσωπα.


Δυσφορία στη μεσαία γραμμή
Η θέση του αμυντικού χαφ ίσως να είναι η μεγαλύτερη καταστροφή με τον Yaya Toure να βρίσκεται εκτός φόρμας,τον Fernando να αδυνατεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε ένα νέο πρωτάθλημα και τον Fernandinho να εξακολουθεί να είναι σε μια βαθιά περίοδο ενδοσκόπησης μετά τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου με τη Βραζιλία σε εκείνο το αξέχαστο 1-7 από τη Γερμανία.

Μπροστά από αυτούς ο τραυματισμός του Samir Nasri επέτρεψε στον ενεργητικό James Milner να σφραγίσει μια σειρά από αγώνες και αυτός και ο David Silva είναι μεταξύ των πιο αξιόπιστων παικτών της Manchester City μέχρι τώρα. Η αδιαπραγμάτευτη κλάση του Ισπανού έφερε στους “Citizens” μερικές νίκες σε σφιχτά παιχνίδια. Η διάθεση και η συνεισφορά του Άγγλου εξτρέμ από την άλλη τον κάνει ένα απαραίτητο αγαθό για μια ομάδα που χρειάζεται πολλές βοήθειες από τα πλάγια.

Με τον Nasri να έχει επιστρέψει μόλις πριν λίγες μέρες από τον τραυματισμό του θα πρέπει να του δοθεί λίγο περισσότερος χρόνος για να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις της περασμένης σεζόν.


Ένας Aguero φτάνει;
Στην επίθεση δεν είναι κάτι καινούργιο η αλλοπρόσαλλη κατάσταση του Edin Dzeko,ενώ ο μοναχικός Sergio Aguero είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή που προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι της Manchester City πάνω από το νερό. Με τον Stefan Jovetic να είναι πρόθυμος αλλά επιρρεπής στο να παίρνει λάθος αποφάσεις και στους τραυματισμούς θα μπορούσε να είναι κρίσιμη η (μη) παρουσία του.

Με τον Aguero να κουβαλά μόνος του το βάρος το πιθανότερο είναι να γίνει και αυτός σύντομα ευάλωτος στους τραυματισμούς,σχεδόν τίποτα καινούργιο για τον μικρό Αργεντινό. Η σκέψη του να συμβεί κάτι τέτοιο θα στείλει μια ψύχρα στη σπονδυλική στήλη κάθε οπαδού της Manchester City. Με τους Kompany και Dzeko να τίθενται μέρος τώρα μαζί με τον Silva στο κρεβάτι της θεραπείας οι “πολίτες” εμφανίζονται να κοιτάνε κάτω από το βαρέλι.

Με τα δύο επόμενα παιχνίδια της Manchester City να είναι η επικίνδυνη και η ταλαντούχα ομάδα της Swansea και η Bayern Munich,τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα προτού πάνε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: