Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Liverpool

Hero or zero!


του Δημήτρη Βαρσάνη

Τέτοιο καιρό τη περασμένη χρονιά ένιωθες μια νέα γενναία εποχή στη Liverpool. Οι “κόκκινοι” είχαν μια συλλογή καλών νεαρών παικτών,ένα νεαρό προπονητή που στόχευε στο ελκυστικό ποδόσφαιρο και τη μεγάλη αγάπη των οπαδών τους να τους στηρίζει.

Για φέτος υπήρχε η άποψη ότι θα παλέψει να διατηρήσει τη θέση της στη τετράδα με τις Chelsea,Manchester City,Manchester United και Arsenal(με λιγότερη αυτοπεποίθηση) να βελτιώνονταν. Ωστόσο λίγοι πίστευαν ότι θα έρχονταν αυτό το κακό,ότι η Liverpool στα τέλη Νοεμβρίου θα βρισκόταν τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και στους επιβλητικούς 18 πίσω από τη πρωτοπόρο Chelsea.


Η ειρωνεία είναι ότι αν είχε έστω και λίγο από το περσινό μομέντουμ της τώρα ίσως να βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα,καθώς με εξαίρεση την ασταμάτητη Chelsea και την φανταστική - μέχρι τώρα - Southampton όλες οι άλλες ομάδες κάνουν γκέλες μεταξύ τους. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα τη Κυριακή στο “Selhurst Park” από τη Crystal Palace είναι ένα από τα πολλά αποδεικτικά στοιχεία για τη τωρινή της πολύ άσχημη κατάσταση.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός από αυτό το παιχνίδι είναι ότι περίμενες με κάποιο τρόπο παρά το γρήγορο προβάδισμα της ότι θα το χάσει,ακόμη και απέναντι σε μια ομάδα που η πρώτη της προτεραιότητα είναι η παραμονή στη κατηγορία. Ακόμη και μέσα από τα λεγόμενα του Brendan Rodgers μετά το παιχνίδι μπορείς να διακρίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά στα αποδυτήρια.


Πιο συγκεκριμένα ο Βορειοιρλανδός τεχνικός είπε ότι:«Σήμερα είδα μια ομάδα με χαμηλή αυτοπεποίθηση,δεν είναι αρκετά ενωμένη ως ομάδα. Πρέπει να βρούμε μια λύση γρήγορα γιατί είναι πολύ απογοητευτικό το συναίσθημα. Χρησιμοποίησα την καλύτερη ομάδα στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Κάναμε μια καλή αρχή όμως στη συνέχεια όπως θα παρατηρήσατε και εσείς υπήρχε μια μερική διστακτικότητα στις πάσες μας. Κάναμε λάθη που δεν περίμενα να τα δω σε μια ομάδα,η οποία υποτίθεται είναι ανταγωνιστική. Συνολικά δεν υπήρχε ένταση και ομαδικότητα στο παιχνίδι μας. Όταν δεν παίρνεις αποτελέσματα σε επηρεάζει. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά όμως φεύγουμε απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή απλά δεν είμαστε αρκετά καλοί».

Έντονα λόγια από έναν τεχνικό ο οποίος τη τελευταία χρονιά θεωρούνταν από τους καλύτερους στο μεγάλο νησί. Τώρα έχει να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα και ενώ ακόμα δεν υπάρχει καμία κουβέντα για αυτόν από τα ανώτερα κλιμάκια του συλλόγου να χάσει τη δουλειά του,θα πρέπει να ανατρέψει γρήγορα τα πράγματα αν θέλει να παραμείνει στον πάγκο της Liverpool και την επόμενη χρονιά.


Ακόμη,η ήττα από τη Crystal Palace έδειξε ότι ο Balotelli δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή την ομάδα της Liverpool. Φυσικά οι εμφανίσεις του είναι το λιγότερο απογοητευτικές και ο αντικαταστάτης του Lambert σκόραρε και γενικά πραγματοποίησε μια αποδεκτή απόδοση,αλλά η κατάσταση του Mignolet,της άμυνας και του Gerrard μπαίνουν άνετα πάνω από τη κουταμάρα του “Super Mario” στα προβλήματα που περνάει το σύνολο του Rodgers.

Για να βάλουμε μια θετική πινελιά μέσα σε όλη αυτή τη δυσαρέσκεια που έχει μαζευτεί είναι μια ευκαιρία για τον Rodgers να αποδείξει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στη Premier League. Ο χρόνος θα δείξει αν την αρπάξει από τα μαλλιά ή αν τη πετάξει στο κάλαθο των αχρήστων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: