Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εκπαίδευση του Λόχου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΦ


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εβδομαδιαία άσκηση του Λόχου Ειδικών Επιχειρήσεων που διεξήχθηκε, από 03 έως 07 Νοε 2014, στην περιοχή Κοκκινοχωρίων.


Οι Ειδικές Επιχειρήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών οι οποίες εκτελούνται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο κάνοντας χρήση ανορθόδοξων και ευφάνταστων τρόπων ενεργείας επιτυγχάνει στρατηγικής σημασίας πλήγματα στον εχθρό.


Ο Λόχος Ειδικών Επιχειρήσεων αποτελεί την μετεξέλιξη του ΤΕΟ (Τμήμα Ειδικών Ομάδων) και συγκροτήθηκε με αποστολή την διεξαγωγή από ξηρά και αέρα Ειδικών Επιχειρήσεων Επιχειρησιακού και Στρατηγικού Επιπέδου. Επανδρώνεται με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, γεγονός που τον καθιστά πολιτικοστρατιωτικό εργαλείο εφαρμογής και επιβολής υψηλής στρατηγικής, με δυνατότητα διαμόρφωσης αποτελεσμάτων στην ειρήνη, την κρίση και τον γενικευμένο πόλεμο.


Κατά την διάρκεια της ασκήσεως εξετάστηκαν αντικείμενα συλλογής πληροφοριών, προσβολής στόχων υψηλής αξίας και πραγματοποιήθηκε εκτέλεση αλμάτων από ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς, τύπου AgustaWestland AW139.





Δεν υπάρχουν σχόλια: