Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Manchester City - Manchester United(1-0)

Ο καθοδηγητής Aguero και ο ανόητος Smalling


του Δημήτρη Βαρσάνη

Η Manchester City νίκησε με  1-0 τη Manchester United στο τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ με τον Sergio Aguero να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από πολλές διαμαρτυρίες για πέναλτι και από τις δύο πλευρές,από μια αποβολή και αρκετές σκληρές μονομαχίες. Παρακάτω θα σας αναλύσουμε το ποιοι αξίζουν τα μπράβο μας και ποιοι τη κριτική μας από τον χθεσινό αγώνα στο "Etihad".


David De Gea
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Το τελικό σκορ του αγώνα μπορεί να ήταν 1-0 όμως ίσως να είχε τελειώσει και από το πρώτο ημίχρονο για τη Manchester United αν δεν υπήρχε ο De Gea.
Καθώς οι “πολίτες” άρχισαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι ο Ισπανός τερματοφύλακας κλήθηκε να πραγματοποιήσει δύο σημαντικές επεμβάσεις,αρχικά στο πλασέ από κοντινή απόσταση του Jesus Navas και στη συνέχεια με δυσκολία αυτό του Aguero. Στη συνέχεια έκανε και άλλες σωτήριες επεμβάσεις συμπεριλαμβανομένου και ενός εντυπωσιακού στοπ στον Jovetic. Μια ακόμη συνολική απόδοση πρώτης κλάσης που σηματοδοτεί ότι βρίσκεται κοντά στο να γίνει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο.


Chris Smalling
Πρέπει να δεχτεί τη κριτική μας γιατί:Αν δοθεί βραβείο για την πιο άμυαλη αποβολή αυτή τη σεζόν στη Premier League,τότε σίγουρα ο Chris Smalling θα είναι μέσα στους υποψήφιους για να το κατακτήσει.

Στην ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα του ντέρμπι του Μάντσεστερ δοκίμασε πρώτα την υπομονή του Michael Oliver με την ακαταλαβίστικη παρεμπόδιση του στον Joe Hart δεχόμενος τη κίτρινη κάρτα. Λίγα λεπτά αργότερα αν η μια κίτρινη ήταν άσκοπη η επόμενη ήταν ηλίθια. Ενώ ο James Milner πήρε τη μπάλα από τα πλάγια και ήταν έτοιμος να κάνει τη σέντρα στη μικρή περιοχή των “Red Devils” ο Smalling τελείως ασυνάρτητα έκοψε τη πορεία του με ένα βλακώδες τάκλιν,το οποίο έφερε και την αναμενόμενη αποβολή του.

Όλα αυτά αφού ο Louis Van Gaal προειδοποίησε τους παίκτες του για ένα κίνδυνο αποβολής λέγοντας ότι:«Δεν θέλουμε μια κόκκινη κάρτα επειδή αν είναι 11 έναντι 10 θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι,και αυτό το στοιχείο είναι ένα κομμάτι της προετοιμασίας μας».


Sergio Aguero
Αξίζει τα μπράβο μας γιατί: Δεν κατάφερε να νικήσει τον De Gea στο πρώτο ημίχρονο όμως το έκανε στο δεύτερο μέρος.

Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν η μεγαλύτερη απειλή της Manchester City στον αγώνα με τη σκληρή δουλειά του και την ισχυρή νοοτροπία του,χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη ακόμα και όταν η αμυντική γραμμή της Manchester United τον ανάγκαζε μερικές φορές να πηγαίνει στα άκρα. Πλέον με το χθεσινό του γκολ έφτασε στα 10 και είναι στη πρώτη θέση της σχετικής λίστας δίνοντας άλλους τρεις υπερχρήσιμους βαθμούς στην ομάδα του.


Manuel Pellegrini και Louis Van Gaal
Πρέπει να δεχτούν τη κριτική μας γιατί: Ο Manuel Pellegrini έφυγε με χαμόγελα από το “Etihad” καθώς κέρδισε το ντέρμπι και πήρε τρεις ακόμα βαθμούς στην υπεράσπιση του τίτλου της ομάδας του,αλλά υπήρχαν και κάποιες ανησυχίες μετά το προβάδισμα της Manchester City.

Στα τελευταία 15 λεπτά θα έπρεπε οι “πολίτες” να έπαιζαν πιο ελεύθερα μιας και είχαν το πλεονέκτημα σε σκορ και παίκτη. Ωστόσο όπως και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια τους υπερίσχυσε η νευρικότητα και η κακή λήψη αποφάσεων. Συχνά έδιωχναν τη μπάλα μακριά,αμύνονταν πολύ βαθιά και υπέπεσαν σε ανόητα φάουλ για να κρατηθούν υπό πίεση ενώ ούτε το κοινό τους δεν βοήθησε.

Από την άλλη πλευρά ο Louis Van Gaal έμεινε απογοητευμένος κυρίως από τις περαιτέρω απώλειες στην αμυντική του γραμμή. Ήδη ήταν χωρίς μια σειρά από αμυντικούς και έχασε επιπλέον τον Chris Smalling στο πρώτο ημίχρονο λόγω της ανόητης αποβολής του και έπειτα τον Marcos Rojo λόγω τραυματισμού στον ώμο του. Στην επίθεση ο Robin Van Persie δεν είχε καμία επίπτωση στο παιχνίδι,ενώ οι “Red Devils” κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν τέσσερα πέναλτι σε βάρος τους,ενώ δεν έχουν νίκη στους τρεις τελευταίους αγώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: